avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul a plecat, iar noi figuram cu restanta, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul a plecat, iar noi figuram cu restanta, desi avem chitante la zi

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta, daca este posibil.
Detin un apartament intr-un mic oras din Romania, acesta este inchiriat din 2014, chiriasul face lunar dovada achitarii utilitarilor, in acest moment am intretinerea achitata inclusiv pe septembrie 2021. M-am hotarat sa-l vand, iar ieri am solicitat la administratie adeverinta. Supriza a fost sa aflu ca administratia s-a schimbat in 2018, iar eu am un debit de 2000 lei de pe vremea vechiului administrator, perioada 2008-2018, explicatia verbala a fost ca : 100 lei reprezinta expertiza contabila, iar diferenta penalitati + penalizari la furnizori. Din ce mi s-a comunicat toate apartamentele din asociatie au debite din acea perioada. Toata arhiva vechii administratii se afla la politie, incheta este in curs.
In ce conditii pot vinde acest apartament?

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
marianaionescu1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 22:54, 2 Octombrie 2021
O varianta ar fi sa achitati acel debit sa sa va constituiti parte civila in aventualul proces penat pentru recuperarea sumei.
Sau un proces pe parte civila contra vechii conduceri...
Noua conducere ce a pazit pana acum de nu v-au informat in legatura cu aceste datorii ( pentru ca daca sunt datorii catre furnizori acestea apar pe facturile in curs.).
Sau sa faca o expertiza contabila a perioadei cat a fost vechea conducere...
am intretinerea achitata inclusiv pe septembrie 2021.

Eronat
Ati achitat cota de intretinere in luna septembrie
Pentru consumul lunii septembrie,furnizorii de utilitati urmeaza sa emita facturi abia la inceputul lunii octombrie a.c.
In lista lunara de intretinere este consemnat debitul comunicat de administratia asociatiei ?
Situatia este total defavorabila dv deoarece,debitul este greu de crezut ca va putea fi recuperat daca in 2021 nu au fost clarificate circumstantele evenimentului
Exista teremend eprescriere drept recuperare debit
In speta dv ca sa puteti obtine adeverinta necesara tranzactionarii dreptului de proprietate asupra bunului imobil,va revine obligatia sa achitati integral debitul in evidenta,respectiv 2000 lei
Buna ziua. Si daca nu va exista un proces ?
Au eliberat adeverință din care reiese ca "proprietarul figurează in evidentele noastre cu un debit in valoare de 2000 lei." Fara alte explicații. Ultima intretinere achitata a fost pe octombrie 2021 cf chitanței.
Mulțumesc

Ionut.ion a scris:

O varianta ar fi sa achitati acel debit sa sa va constituiti parte civila in aventualul proces penat pentru recuperarea sumei.
Sau un proces pe parte civila contra vechii conduceri...
Noua conducere ce a pazit pana acum de nu v-au informat in legatura cu aceste datorii ( pentru ca daca sunt datorii catre furnizori acestea apar pe facturile in curs.).
Sau sa faca o expertiza contabila a perioadei cat a fost vechea conducere...

Ce este eronat ??? 1. Repet, s a aflat de debit telefonic in momentul solicitării adeverintei de instrainare. 2. Intre timp s -a achitat chiar si luna octombrie 2021, dețin chitanțe detaliate, am menționat ca este un oras mic. 3 Nu exista un avizier. Proprietarii plătesc la administrație.
4. Adeverința s-a emis intre timp cu debit. Fara alte explicații.

ynocentta a scris:

am intretinerea achitata inclusiv pe septembrie 2021.

Eronat
Ati achitat cota de intretinere in luna septembrie
Pentru consumul lunii septembrie,furnizorii de utilitati urmeaza sa emita facturi abia la inceputul lunii octombrie a.c.
In lista lunara de intretinere este consemnat debitul comunicat de administratia asociatiei ?
Situatia este total defavorabila dv deoarece,debitul este greu de crezut ca va putea fi recuperat daca in 2021 nu au fost clarificate circumstantele evenimentului
Exista teremend eprescriere drept recuperare debit
In speta dv ca sa puteti obtine adeverinta necesara tranzactionarii dreptului de proprietate asupra bunului imobil,va revine obligatia sa achitati integral debitul in evidenta,respectiv 2000 lei

Atunci o sa trebuiască să chemati asociația în instanță pentru recuperarea prejudiciului ( restantelor*) dacă plătiți acum și nu o sa existe proces.
Depinde foarte mult ce o sa rezulte din urmărirea penală, ce greseli* se gasesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pentru a putea cumpăra apartamentul in care locuiesc, ... eioan eioan Buna ziua. Pentru a putea cumpăra apartamentul in care locuiesc, am fost nevoit sa plătesc o datorie făcută de un chiriaș prin metoda folosită de ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii ultimelor 2 luni inainte de vanzarea unei locuinte cand intretinerea nu este afisata. nickalai17 nickalai17 Buna ziua, Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment asoc. proprietari martady martady Buna sera va rog sa ma ajutati cu raspuns la o intrebare: este normal , legal, sa se foloseasca fondul de rulment pentru achitarea facturilor de utilitati in ... (vezi toată discuția)