avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Returnare fond de reparatii plătit anterior de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Returnare fond de reparatii plătit anterior de vanzator

Buna ziua!
Suntem in curs de achizitionare a unui apartament, am stabilit detaliile legate de pret, am facut pre-contract si deja este aprobat imprumutul de la banca.
Urmează sa mergem la notar vineri (01.10.2021) pentru acte, desi am stabit detaliile financiare legate de apartament, vanzatorul mi-a spus la Asicuatia de locatari exista pe rol acumularea unui fond obligatoriu pentru fiecare locatar in vedea inlocuirii / repararii acoperisului, pentru care el (vanzatorul) a platit deja o suma pe care doreste ca sa eu sa i-o returnez!
Sincer, nu găsesc normala cererea acestuia, totuși va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de cele precizate. Exista obligatia (legala sau ...morala) ca eu sa ii returnez banii deja platiti pentru acest fond?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 01:59, 2 Octombrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
''...Proces verbal semnat de locatari prin care fiecare se angajeaza sa plateasca la vanzarea apartamentului suma de 260 lei...'' deci semnat de el, vanzatorul. El trebuie sa plateasca!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce carpeli....pe genul asta de oameni merita sa-i lasi balta.....din pacate cumparatorul baga niste bani si da peste astefl de oameni
vinzi ap. si incepi cu tiganeli de 2-300 de lei

1)el a semnat pv-ul ca la vanzare plateste suma aia...deci el plateste
2)fondul de reparatii nu se restituie(e ca si cum cere bani pe zugraveala care s-a facut acum 5 ani pe partile comune.......el a stat acolo, sa-si asume costurile)

3)trebuia sa spuna de la inceput ca ap costa X euro + 260ron taxa de vanzare + contravaloare fond reparatii........pana atunci primeste doar suma X euro, la care v-ati inteles
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, jumatate din părul alb pe care il am i se datoreaza vanzatorului.
A fost o trancaztie grea, parca prea grea! Si da, pentru 2-300 lei se milogea de imi venea sa plang! Am dat o palarie de bani dar tot sa ma tiganeasca pentru un praf de bani...
A avut noroc ca sotia si fiicele mele s-au atasat de apartament mult si efectiv nu concepeau sa nu il luam! Pentru asta m-am lasat terfelit cum niciodată nu am fost.

Merci pt raspuns!

- Vă rog să nu mai citați integral mesajele imediat anterioare. Apăsați pe Răspunde. Mulțumesc. -
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe plaiurile mioritice, in orice subiect care contine notiunile de "vanzator/dezvoltator in domeniul imobiliar" si "Asociatie de locatari/proprietari", se ajunge la bani, multi bani, furati de cele mai multe ori, incalceli juridice, totul din cauza lacomiei nemasurate a unor rebuturi umane. Care este temeiul legal pentru procesul-verbal semnat de locatari prin care fiecare se angajeaza sa plateasca la vanzarea apartamentului suma de 260 lei?" Delapidarea" aia veche trebuia rezolvata pana acum, in instanta, si suma recuperata de la vinovati. Sau este pe rol o noua "delapidare"? Nu platiti nimic. Invocarea acelei sume, ceruta ilegal de catre Asociatie, incrimineaza implicit Asociatia (ah, ce surpriza!) cat si vanzatorul.
Daca mai aveti nervii necesari, platiti, apoi dati in judecata Asociatia, poate astfel se mobilizeaza sa recupereze "delapidarea " de la cei care au furat, nu de la dvs.
Cred ca v-ati lamurit acum ca Asociatie=delapidare, si ca mustele umane trag la rahatul numit bani sau fonduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)