avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ BUNURI COMUNE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ BUNURI COMUNE

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: 2 soti au divortat acum 3 ani.In urma divortului unul dintre ei a ramas in apartamentul bun comun. Celalat sot a cerut acum partajul. Ce regim juridic au cheltuielile facute de sotul ramas in locuinta cu apartamentul si ce poate recupera din aceste cheltuieli?Ce situatii se pot ivi? Exista precedent judiciar?A pronuntat vreo instanta din tara o hotarare in acest sens?

Va rog mult sa ma ajutati.
Va multumesc, Elena Rusu!
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 10:41, 11 Ianuarie 2010
In urma partajului, daca sotul care a ramas in apartament doreste sa ramana acolo in continuare ii poate plati celuilalt o sulta. Aceasta suma reprezinta contravaloarea partii care ii revine acestuia din urma, pt ca bunul imobil este indivizibil. Nu se poate "taia" si imparti la doi decat in cote ideale indivize. Daca era un teren se putea iesi din aceasta indiviziune, sau daca era o casa cu etaj etc.
Apartamentul se evalueaza la valoarea actuala, inclusiv imbunatatirile aduse.
buna ziua!
apartamentul se va imparti ,teoretic ,in cote egale- practic, functie de contributia fiecaruia. Imbunatatirile facute dupa divort, nu se impart.
sotul care a ramas in ap trebuie sa aduca dovezi ca a contribuit mai mult, pt ca sulta pe care o va avea de platit celuilalt, sa fie mai mica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Divort MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Va rog sa-mi comunicati care sunt modalitatiile de rezolvare pentru urmatoarea speta. Doi soti doresc sa divorteze si au impreuna un apartamet (luat cu credit ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj judiciar nelunelu68 nelunelu68 am terminat cu divortul si suntem in partaj. in afara de apartamentul si bunurile care sunt proprietate avem si o masina care este achizitionata prin credit ... (vezi toată discuția)