avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere la care nu primesc raspuns
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere la care nu primesc raspuns

Buna ziua,

Am o situatie mai interesanta pe care as dori sa v-o prezint.
Am depus o cerere la o institutie de stat care este obligata sa faca un anumit lucru. Numai ca institutia are urmatoarea metoda, bine gandita, de a nu face nimic, nu raspunde la cerere. In cazul de fata nu o pot da in judecata pentru a o obliga sa faca, trebuie sa o dau mai intai pentru a o obliga sa imi raspunda, numai ca pana se termina procesul, cererea este deja perimata. Institutia va raspunde, obligata de instanta, refuzand sa actioneze, dar in aceste moment nu o mai pot da in judecata pentru a o obliga sa faca, pentru ca au trecut mai mult de 6 luni de la depunerea cererii. Astfel raman cu un raspuns nelegal si nici ei nu sunt obligati sa faca nimic. Cum ii pot obliga ?
Nu stiu daca am fost foarte clar.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
dancos, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:36, 16 Octombrie 2021
Destul de clar. Depuneti o alta cerere la institutia respective si apoi va raportati la ea, in ceea ce priveste obligatia de a face, adica de a raspunde. Pentru celalalt proces puteti cere suspendarea, sau nu, depinde de interes. Este greu de dat solutii bune la chestiuni scoase din context, adica raspunsuri concrete la probleme concrete, altfel ...nu putem sti ce aveti dvs in cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

”cu recurs pe întreaga durată a suspendării.” viktorV viktorV Bună ziua ! Cine îmi poate explica ce înseamnă : ”...Cu recurs pe întreaga durată a suspendării.” Contextul întreg al dispozitivului, este ... (vezi toată discuția)
Apel s.stefan s.stefan Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti cum pot afla cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva. Mai exact daca s-a facut apel sau nu. Intreb acest lucru ... (vezi toată discuția)
Suspendarea judecarii cauzei tenis2 tenis2 Daca partile nu s-au prezentat si judecarea cauzei a fost suspendata .,ce se intampla in continuare?La cat timp ,instanta declara procesul ... (vezi toată discuția)