avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel

Buna ziua,
1. Va rog sa-mi spuneti cum pot afla cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva. Mai exact daca s-a facut apel sau nu.
Intreb acest lucru intrucat am suspendat un alt proces ce avea drept cauza sentinta hotararii pe care o astept definitiva.
2. In cazul in care ramane definitiva, ce trebuie sa fac cu procesul suspendat? Trebuie sa anunt instanta sau se autosesizeaza? Instanta mi-a comunicat la momentul respectiv ca suspenda judecata pana la solutionarea cauzei din procesul la care fac referire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
s.stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:47, 30 Martie 2015
1. Va trebui sa verificati la arhiva instantei (sau la registratura)

2. Veti face cerere de repunere pe rol a dosarului suspendat; instanta nu se autosesizeaza !
2. Pai nu e interesul meu sa se repuna pe rol dosarul... . E recomandat sa fac asta? Daca nu fac ce se intampla?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
s.stefan, utilizator
1.Solutia o puteti afla mai simplu de pe portal:www.just.ro.
2.Daca nu faceti cerere de repunere pe rol ptr.ca nu aveti interes,cererea se perima de drept.Termenul de perimare este de 6 luni daca, cererea a ramas in nelucrare din motive imputabile partii.
Va multumesc, pe acest site de care stiam nu se fac precizari despre caile de atac.
Ce inseamna perimare? Se inchide definitiv cauza respectiv actiunea?
Scrie calea de atac,sau, scrie definitiva, ceea ce inseamna fara cale de atac(apel sau,recurs).Perimare inseamna ca, nu se mai judeca cauza si dosarul trebuie repus pe rol de partea care are interes., in cadrul termenului de prescriptie a dreptului la actiune.

Alte discuții în legătură

Perimarea apelului mazilescu mazilescu ce inseamna perimarea apelului ? stigera procesului sau doar a apelului (vezi toată discuția)
Suspendă judecata pentru lipsa nejustificată a părţilor. definitivă menoin menoin În temeiul art.411 alin.1 pct.2 Noul Cod de procedură civilă: Suspendă judecata pentru lipsa nejustificată a părţilor. Definitivă. Ce inseamna de ... (vezi toată discuția)
Perimat- repunere pe rol sau ..? alinacot alinacot buna, am si eu o intrebare. am deschis un proces de divort in anul 2010 la care fostul sot a facut apel pe baza culpei comune.pe apel nu s-a mai prezentat iar ... (vezi toată discuția)