Buna ziua,
1. Va rog sa-mi spuneti cum pot afla cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva. Mai exact daca s-a facut apel sau nu.
Intreb acest lucru intrucat am suspendat un alt proces ce avea drept cauza sentinta hotararii pe care o astept definitiva.
2. In cazul in care ramane definitiva, ce trebuie sa fac cu procesul suspendat? Trebuie sa anunt instanta sau se autosesizeaza? Instanta mi-a comunicat la momentul respectiv ca suspenda judecata pana la solutionarea cauzei din procesul la care fac referire.
1.Solutia o puteti afla mai simplu de pe portal:www.just.ro.
2.Daca nu faceti cerere de repunere pe rol ptr.ca nu aveti interes,cererea se perima de drept.Termenul de perimare este de 6 luni daca, cererea a ramas in nelucrare din motive imputabile partii.
Va multumesc, pe acest site de care stiam nu se fac precizari despre caile de atac.
Ce inseamna perimare? Se inchide definitiv cauza respectiv actiunea?
Scrie calea de atac,sau, scrie definitiva, ceea ce inseamna fara cale de atac(apel sau,recurs).Perimare inseamna ca, nu se mai judeca cauza si dosarul trebuie repus pe rol de partea care are interes., in cadrul termenului de prescriptie a dreptului la actiune.