Buna ziua,
1. Va rog sa-mi spuneti cum pot afla cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva. Mai exact daca s-a facut apel sau nu.
Intreb acest lucru intrucat am suspendat un alt proces ce avea drept cauza sentinta hotararii pe care o astept definitiva.
2. In cazul in care ramane definitiva, ce trebuie sa fac cu procesul suspendat? Trebuie sa anunt instanta sau se autosesizeaza? Instanta mi-a comunicat la momentul respectiv ca suspenda judecata pana la solutionarea cauzei din procesul la care fac referire.
La rubrica ,,cai de atac,, scrie ca nu exista informatii... . In hotararea pe care am primit-o acasa scrie ca e cu drept de apel.
Dar ce ma sfatuiti sa fac? Eu am suspendat o judecata care se baza pe un proces verbal de contraventie care tocmai a fost anulat de instanta. Sa repun eu pe rol acel proces sau sa il las asa?
Nu imi este foarte clar, care este obiectul judecatii suspendate pe baza proces verbal contraventie anulat de instanta?Calea de atac apel se refera la hotararea privind anulare proces verbal contraventie?
Am facut plangere impotriva unui proces verbal de contraventie. Instanta a anulat acest proces verbal de contraventie. Totodata, am fost actionat in judecata pentru despagubiri avand la baza procesul verbal care tocmai a fost anulat. Intrucat plangerea mea nu era solutionata, am solicitat instantei sa suspende judecata pana la solutionarea plangerii, fapt care s-a si intamplat. Acum instanta a anulat procesul verbal, celalalt proces este suspendat iar eu nu stiu momentul cand hotararea judecatoreasca ramane definitiva intrucat e cu drept de apel si nici nu stiu daca e in sarcina mea sa repun pe rol celalalt proces pe care l-am suspendat...
Hotararea ramane definitiva la expirarea termenului de declarare a apelului.In ce priveste repunerea pe rol a procesului de despagubire interesul repunerii pe rol este al reclamantului din acel proces.