avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă sunt angajat cu jumătate de normă și efectuez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă sunt angajat cu jumătate de normă și efectuez ore în ...

Dacă sunt angajat cu jumătate de normă și efectuez ore în plus față de această jumătate de normă, sunt considerate ore suplimentare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 30 Septembrie 2021
In cazul contractului individual de muncă cu timp parțial Codul muncii la art.105 lit. c) prevede interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
Nu sunt ore suplimentare, având în vedere interdicția mentionsta în Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
drept contractual geany828 geany828 sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare la angajatii cu timp partial? irinajunca irinajunca Buna ziua, Am o intrebare: angajatii cu timp partial pot sa faca ore suplimentare? Persoana are 19 ani (deci e majora). Multumesc! (vezi toată discuția)