buna ziua, ma alatur celor care au nevoie de lamuriri juridice.... sunt insarcinata-abia am aflat- si am urmatoarea situatie: sunt deja in concediul de crestere pentru primul copil , care se va termina pe 28 februarie anul acesta. urmatorul bebe se va naste undeva in septembrie. locul de munca pe care il aveam " s-a evaporat" deoarece firma a dat faliment. deci, de la 1 martie voi lua somajul timp de 6 luni, respectiv pana in luna august inclusiv.totodata, in acesti 2 ani stati acasa mi-am facut un master pe care il voi termina in iulie tot anul acesta. intrebarea este: pot sa mai iau indemnizatie si pentru al doilea copil, nascand in septembrie? nu stiu daca ma pot incadra macar la categoria celor care au urmat studii, pentru ca in lege, din cate am citit, este scris ca pot beneficia de indemnizatie cele care nasc in 60 de zile de la absolvirea cu licenta sau diploma. in cazul masterului se mai aplica?inca o precizare-daca nu v-am ametit de tot-: eu am platit darile la stat din 2004, nefiind angajata, doar imi plateam contributiile, pe atunci fiind la un doctorat unde nu aveam carte de munca ( nu se faceau pe atunci, eram bursiera si atat). se poate lua in consideratie la somaj? angajata am fost abia din 2006, din octombrie. va intreb pt ca de la somaj mi-au spus ca in conformitate cu cartea de munca, pot primi somaj doar 6 luni.daca mi s-ar considera si contributiile anterioare as beneficia de cel putin 9 luni de somaj si n-as mai avea probleme cu indemnizatia. insa am uitat sa intreb la ei si aintreb aici. conteaza sau nu pentru acoradrea somajului anii in care mi-am platit singura toate cele? va multumesc si....sper sa reusiti sa-i dati de capat. astept cu nerabdare un raspuns.
Puteti intra in pre-posnatal direct din somaj, astfel suspendand somajul.
Sa zicem ca intrati in iulie in prenatal. Somajul se suspenda, dvs aveti 126 de zile de concediu medical si apoi intrati in CIC. La revenirea din CIC mai aveti de efectuat restul zilelor de somaj.
Acte pentru cic
cristinici
Buna ziua!V-am prezentat situatia mea intr-un subiect mai vechi,Pe scurt in iunie am fost disponibiliazata,iar din iulie am intrat in somaj.Am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)