avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Tocmai am terminat de făcut succesiunea, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Tocmai am terminat de făcut succesiunea, eu cu mama. ...

Bună seara.
Tocmai am terminat de făcut succesiunea,eu cu mama. Tata fiind decedat de 15 ani. Așteptăm cadastru/intabularea,si mama imi va ceda mie apartmentul, partea ei. Ce acte ma sfătuiți sa facem? Menționez ca fratele meu a renunțat in favoarea mea printr-o declarație la notar, la cei 12.5 ai lui,acum eu am 25% iar mama 75%. Fratele meu a renunțat la orice moștenire din partea tatălui decedat.
Ce tip de document între mine ai mama,este intangibil, și fără costuri extra? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 1 Octombrie 2021
Ce înțelegeți dvs prin "intangibil " si prin "costuri extra"?
Orice act poate fi "atacat " în instanta, iar orice serviciu notarial se plătește
faceti partaj daca ii dati bani, donatie daca nu ii dati sau daca o intretineti, contract de intretinere. toare costa la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Coproprietate prin succesiune abisibiu abisibiu suntem doi frati , dupa moartea parintilor ma mostenit un apartament 3 camere ,tata a decedat in noiembrie 2010 si urmeaza sa facem succesiunea , mama a ... (vezi toată discuția)
Succesiune laurabalan45 laurabalan45 parinti mei au murit tata in urma cu 18 ani mama in urma cu o luna acum vreau sa dezbat succesiunea eu cu fratele meu am facut o intelegere ca eu sa raman cu ... (vezi toată discuția)