avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! La cate saptamani se poate intra in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! La cate saptamani se poate intra in prenatal?

Bună ziua! La cate saptamani se poate intra in prenatal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 1 Octombrie 2021
Buna ziua,
Cu maxim 84 de zile inainte de nastere. ( 12 saptamani...)
Asa știam si eu! Dar am auzit ca sa modificat nu stiu ce lege si nu poti mai repede de săptămâna 32 de sarcina! De aia sunt in mare dilemă!
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Art. 24 din OUG 158/2005 nu vad sa fie modificat...
(1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naștere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naștere.
(2) Concediile pentru sarcină și lăuzie se pot compensa între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare, în așa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiază, la cerere, de concediu pentru sarcină, începând cu luna a 6-a de sarcină.
(4) În situația copilului născut mort sau în situația în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizația de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.
[ link extern ]

Si nici art. 16 din OUG 96/2003
Pentru protecția sănătății lor și a copilului lor, după naștere, salariatele au obligația de a efectua minimum 42 de zile de concediu de lăuzie, în condițiile prevăzute la art. 2 lit. g) și în cadrul concediului pentru lăuzie stabilit prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.
[ link extern ]
Daca nu aveti o problema medicala puteti intra in concediu de maternitate cu 84 de zile inainte de nastere, ceea ce inseamna 12 saptamani inainte de nastere. Deci din saptamana 28 puteti (6 luni jumatate) sa va luati concediu de maternitate.
[ link extern ] .
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc VasiAndreea91 VasiAndreea91 Buna ziua! La multi ani și un an nou fericit! Va rog sa mă ajutați cu o îndrumare, daca se poate! Sunt însărcinată în 19 săptămâni și ... (vezi toată discuția)
Cat concediu de maternitate mai primesc daca copilul a decedat la cateva zile dupa nastere? Iordache103 Iordache103 Buna ziua. Pe data de 4 ianuarie am intrat in concediu prenatal, in conditii normale. Pe data de 17 ianuarie insa, am nascut prematur, copil viu, 1500g cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru concediu pre-natal. Marina Andruta Marina Andruta Eu trebuie sa duc la doctor o adeverinta de la munca care ma ajuta sa iau concediu. M-ati putea ajuta sa imi spuneti mai exact ce trebuie specificat in ... (vezi toată discuția)