avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rate la banca platite doar de sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rate la banca platite doar de sotie

Buna seara !
Nepoata mea este casatorita de 10 ani, 2 copii. A facut un contract de imprumut bancar pentru casa. Ratele le plateste numai ea, sotul nu.
Acum, vrea sa divorteze, nu intru in detalii. Va intreb: Cum ramane cu ratele ? Este doar obligatia ei sa le plateasca, adica daca nu o sa mai poata plati, ce se intampla ? Este ingrijorata si nu stie ce sa faca. De 1 an si ceva sta intr-un mariaj toxic doar pentru ca se teme sa nu poata plati ratele. El, sotul, nu are nici o obligatie ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: goldlegend , utilizator 11:39, 5 Octombrie 2021
Citeste contractul de imprumut. Daca este trecut si sotul, va plati in solidar cu sotia .
In contract este doar ea, imprumutul este pt nevoi personale. In caz de divort restul ratelor le achita numai ea ? Casa e un bun comun. Datoriile oare nu ? De aceea intreb aici. Seara buna !

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand partajeaza casa, va cere sa se constate ca acel credit e o datorie comuna si sa se scada din sulta sau din pretul obtinut.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, la imparteala sa faca dovada creditului contractat si sa il inculda in calculele partajului, caci sarmana femeie nu cred ca si-a cumparat doar rujuri pentru ea din banii aceeia, ci probabil ca i-a folosit pentru familie.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc in strainatate si sunt in proces de divort; eu si sotul avem un credit de nevoi personale cu ipoteca,eu sunt titulara creditului iar sotul este coplatitor; maramaramara maramaramara Sotul nu vrea sa-mi acorde divortul fara a avea o garantie oficiala ca voi continua sa platesc creditul; ce este de facut? Va trebui sa merg in tara sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Se poate vânzarea prin "prima casa" a unui ap fără acordul coplatitorului? Vyovivy Vyovivy Buna ziua! M-am căsătorit în 2012. In 2015 am luat un ap prin \"prima casa\" cu fostul sot. La un an, am divorțat. Acum, după 3 ani si jumatate m-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)