Cadastru reinnoit
Buna ziua,
In Ianuarie, 2021 am achizitionat cash un imobil. Am trimis avocatul sa verifice actele cu soacra mea, pt ca noi ( eu cu sotia) suntem plecati in strainatate. Avocatul meu a spus clar ca actele au fost verificate si totul este bine.
Astazi, vecina mea mi-a spus ca a chemat pe cineva de la cadastru, iar in urma masuratorilor mi-a spus ca trebuie sa actualizez si EU cadastrul. Am adus cadastrul meu si intr-adevar cadastrul meu nu era actualizat ( fostul proprietar a modificat casa, mai exact s-a mai lungit cu 2 camere si latit cu un hol, dar nu a mai actualizat actul). L-am sunat pe fostul proprietar sa-l intreb DACA a avut autorizatie de a modifica si mi-a spus ca NU, dar terenul a fost masurat si trecut in actul de cadastru care-l am acum.
Fiind duminica avocatul care a verificat actele nu a raspuns.
Va rog, care sunt pasii pentru a actualiza actul de cadastru?
Avand in vedere ca am fost de buna credinta in aceasta tranzactie cu tot cu avocat risc amenda daca merg urgent sa actualizez cadastrul?
Exista riscul sa-mi fie demolat ce s-a construit?
Pot sa trag la raspundere pe cineva?
PS: Vecina mea mi-a spus doar ca sa actualizez si EU cadastrul, ca sa nu ajung in instanta. EU, am intrebat-o DACA trebuie sa modific gardul, sau daca am ceva pe proprietatea ei. Mi-a spus ca nu si ca doar sa actualizez actul de cadastru. Nu stiu la ce a vrut sa bata apropo.
PS2. Notarul nu a mentionat nimic. Nu stiu DACA a facut-o intentionat, cu buna stiinta.
Sunt total debusolat, pt ca am dat 600 euro pt avocat, notarul nu a zis nimic, iar EU, acum, trebuie sa platesc pt acte.
Se poate face plangere penala pt tentativa de inselaciune?
Va multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns:
Vladislav20 , utilizator
08:29, 4 Octombrie 2021