avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, Cass a plătit un decont al concediului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, Cass a plătit un decont al concediului de risc maternal, ...

Bună ziua,

Cass a plătit un decont al concediului de risc maternal, iar acum și-a dat seama ca nu ar fi trebuit sa achite acest concediu deoarece funcționez ca și pfa și nu se încadrează. Se solicita restituirea sumei. Am șanse la câștig de cauza având în vedere ca greșeală este a lor, concediul a fost aprobat și achitat? Sau măcar la o eșalonare decenta, nu restituirea unuei sume foarte mari în termen de 30 de zile? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 12:02, 8 Octombrie 2021
Concediu de risc maternal s-a platiti si pentru PFA?
Da, deși am înțeles acum ca nu ar fi trebuit. Se pare ca au aplicat greșit legea la vremea respectiva, iar după un control de la Curtea de conturi și-au dat seama. Noi, în calitate de beneficiari bineînțeles ca nu puteam ști dacă ne incadram sau nu în cadrul legal, atata vreme cât concediul s-a aprobat și plătit.

Cornel Vasile a scris:

Concediu de risc maternal s-a platiti si pentru PFA?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrucat nu este greseala dvs., puteti solicita esalonarea platii sau daca promovati o actiune in instanta sa chemati in garantie pe cei care au gresit.
Nu este greseala dvs., insa omeneste este sa solicitati esalonarea. Daca promovati o actiune in instanta, sa plateasca cei care au gresit, cu siguranta vor plati cei care muncesc cu adevarat (ca de aia pot si gresi) la CASS, pe salarii mici si cu o gramada de treaba pe cap. In toate cazurile de acest gen, daca dvs. castigati in instanta, platesc, probabil, cei "mai mici si mai prosti" dintre angajatii CASS implicati. Mobilizati-va la gandul ca sefii celor care au gresit nu se vor deranja cu probleme de genul asta, isi vor incasa in continuare, necuvenit, veniturile grasute si vor gasi cu siguranta printre subordonati "tapul ispasitor (sau la plural).".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pfa si concediul prenatal Marame Marame Buna ziua ! Sunt PFA la norma de venit si sunt insarcinata . Am platit cas , cass , impozit pe primul trimestru , inclusiv cei 0.85% pentru concedii si ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal . profesie liberala Elisacasi Elisacasi Bună ziua. Sunt profesie liberala. În 2020 am beneficiat de risc maternal, având contract incheiat cu CNAS . Acum am primit înștiințare ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal paraschivanamaria paraschivanamaria sunt insarcinata in 15 saptamani; din sapt 9 beneficiez de concediu medical cu spitalizare. cei de la firma la care lucrez mi-au spus ca nu pot angaja pe ... (vezi toată discuția)