avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate montare repartitoare cost caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate montare repartitoare cost caldura

Montare repartitoare cost caldura - Obligatoriu

Buna seara,

Conform cu art. VII din Legea nr. 196/2021 pana la data de 31.12.2021 suntem obligati sa ne montam repartitoare de cost caldura.
Eu fac parte din cei ce inteleg avantajul acestor repartitoare si imi doresc de mult sa le montez, doar ca tot timpul m-am lovit de refuzul vecinilor care au auzit ei, sau au vazut la tv.
Acum ca a devenit obligatoriu m-am zbatut sa pun totul in miscare…am cerut Adunare Generala de informare, am mers din usa in usa sa ii intreb pe vecini ce doresc si rezultatul a fost ca din 25 apartamente 19 doresc, 4 nu si doi sunt de negasit.
Cand sa trecem la pasul urmator m-am trezit cu un grup, formator de opinie care se opune vehement si care ii face pe vecini sa se razgandeasca, unul cate unul.

Tinand cont ca legea are carater obligatoriu si exista si sanctiuni ce pot face eu, simplu locatar, daca Presedintele nu doreste sa contracteze serviciul?
Practic ma vad nevoi sa accept ca de la 01.01.2022 pot fi amendat pentru ca cineva nu vrea sa aplice legea.
Tin sa precizez ca cei ce vor sunt impasibili si nu vor sa se implice, multi nici nu locuiesc in bloc, avand chiriasi!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 14:16, 6 Octombrie 2021
Cunosc foarte clar cum factura este calculata și de contorul de la subsol. Problema rămâne cu apartamentele nelocuite care dacă își inchid caloriferele, automat afectează ceilalți Proprietari. Pereti reci + livrare sub parametrii = frig

* plata corecta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos ... Petre Corina Petre Corina Buna ziua, As avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos sa ma ajutati: Cum se imparte factura la caldura intre apartamentele ramase bransate si cele ... (vezi toată discuția)
Solicitare montare repartitoare hcuudriste hcuudriste Locuiesc int un complex de 15 apartamente in care caldura se plateste la comun fara a exista repartitoare pentru un calcul separat pentru fiecare apartament; ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sally_daisy sally_daisy Buna dimineata, V-as ruga sa ma ajutati sa inteleg daca problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari are vreo rezolvare si anume: Cei ... (vezi toată discuția)