avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

am 24 de ani si o fetita de aproape 3 anisori.eu si tatal ei nu suntem casatoriti legal, iar de un an de zile nu ne mai intelegem am decis sa ne despartim,dar nu pe cai amiabile ...cu batai, amenintari si injuraturi.momentan fetita este la mine, la parinti mei,dar el vine de fiecare data cand are chef pe motiv ca vrea s o vada si niciodata nu se termina frumos, adica ultima data am alergat dupa el sa nu fuga cu ea.cum ar trebui sa procedez ca sa obtin custodia si mai ales daca el primste vizite acestea sa fie supravegheate.tin sa mentionez ca este si un impatimit al drogurilor mai nou si nu mi as dori sa se mai apropie de fetita.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:14, 10 Ianuarie 2010
Il actionati in judecata pentru custodie. Solicitati pensie alimentara. Stabiliti un program de vizitare a minorului in prezenta dvs.
Intreruperea oricaror legaturi cu minorul mi-e teama ca nu vi-o poate acorda nici o instanta, drogat, beat, prost, e totusi tatal ei, dar puteti obtine vizitarea in prezenta dvs.
Nerespectarea hotararilor judecatoresti astfel obtinute se pedepseste penal.
Va trebuie o hotarare judecatoreasca.
Trebuie sa deschideti proces.
Daca dovediti ce ziceti e posibil sa fie grav afectat in drepturile sale de parinte.

avocat Claudiu Lascoschi
Adresati-va instantei de judecata cu o cerere de privind incredintarea minorului spre crestere si educare. Prin cerere solicitati ca minorul sa va fie incredintat dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
In ceea ce priveste programul de vizitare este in interesul tatalui sa ceara asa ceva. Daca tatal nu solicita un program de vizitare, aveti dreptul de a refuza ca acesta sa viziteze fetita.
Este unul din cazurile in care instanta poate decide lejer si corect ca vizita sa aiba loc doar in prezenta mamei.
Tatal nu ar prezenta garantii morale sa obtina mai mult de atat chiar in caz de ar cere.
Dar e foarte posibil sa nu ceara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil in afara casatoriei lamelia23 lamelia23 am un copil de 1 an si 3 luni pentru care vreau sa obtin incredintarea. nu sunt casatorita cu tatal copilului.Am stat impreuna pana acum 3 luni cand m-am ... (vezi toată discuția)
Custodie copil in relatie nelegalizata Indiana32 Indiana32 Servus! am o fetita de 6 luni, eu si tatal ei nu prea ne mai intelegem. nu suntem casatoriti. as vrea sa stiu in primul rand: daca ma despart de el, ce pasi ... (vezi toată discuția)