avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În situația în care, orele suplimentare efectuate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În situația în care, orele suplimentare efectuate în luna ...

În situația în care, orele suplimentare efectuate în luna august 2021 nu pot fi recompensate cu ore libere în următoarele 90 de zile calendaristice, efectiv când trebuie plătit sporul aferent acestor ore ? Angajatorul susține că numai în luna ianuarie 2022., pentru că în ianuarie se dă salariul pe luna decembrie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 5 Octombrie 2021
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.

In speta, ore efectuate in august , plata in luna urmatoare inseamna plata in noiembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada maxima dupa care am dreptul sa primesc banii pentru orele suplimentare rlau_ro rlau_ro Am de luat bani pentru orele suplimentare pe luna mai. Doresc dupa cat timp am dreptul sa primesc banii in cazul in care nu mi se compenseaza prin liber, si ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare sau recuperare EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Dacă am un salariat cu salariu brut de 2.000 lei care în luna ianuarie a prestat 192 ore din care 32 sunt suplimentare și doresc să îi dau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!lucrez la o statie peco,problema mea sunt orele suplimentare ... Georgiana.15 Georgiana.15 Buna ziua!Lucrez la o statie peco,problema mea sunt orele suplimentare care se amana la plata.Ca de exemplu in luna decembrie am muncit 192 de ore,dar in data ... (vezi toată discuția)