Avem urmatoarea situatie: Un dealer de droguri are dosar aflat in faza avansata de judecata. La dosar exista probe pe un complice, dar nu se cunoaste numele lui, doar pseudonimul. Dupa momentul in care instanta a ramas in pronuntare, am dat in gat anonim despre cine este vorba si am adus probe suplimentare. Dupa ceva timp instanta l-a condamnat pe inculpat insa nu a extins urmarirea penala pe complice, probabil pentru ca nu se mai puteau depune probe la dosara odata ce instanta ramasese in pronuntare. Inculpatul a facut apel. Am mai dat in gat a doua oara cu subsemnatul in aceasta faza de apel si am trimis la diicot. Elementul adus in plus consta in valoarea mea ca martor, ca om care a cumparat cu nume prenume, probele adiacente sunt cam aceleasi, umpic suplimentate acum pe a 2-a dare in gat.
Intrebare: Mai exista sanse ca acum pe apel, sa se extinda urmarirea penala si pe complice, sau e prea tarziu? Avand in vedere ca apelul a fost formulat de inculpat nu de procuror, sunt sanse sa isi ia majorare si eventual sa se extinda urmarirea penala pe complice? Ma gandesc ca cel mai probabil scenariu este sa se dea ne-admiterea apelului si lucrurile sa ramana ca pana acum, pedeapsa pentru inculpat sa ramana aceiasi iar complicele sa nu fie bagat la dosar. Exista insa sanse pentru o extindere a urmaririi penale si pe complice? Sanse de un nou dosar disjuns? Trebuia dat in gat demult, din faza rechizitoriului, acum fiind prea tarziu?
Marturie mincinoasa
seb_aku
In 2009 mi s-a intocmit dosar penal pt grup infractional organizat si complicitate la contrabanda. si tot atunci s-a disjuns cauza pt palierul moldovean in ... (vezi toată discuția)