avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Salut stimabililor, Cine poate să ne ajute, sau să ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Salut stimabililor, Cine poate să ne ajute, sau să ne îndrume ...



Salut stimabililor,
Cine poate să ne ajute, sau să ne îndrume în următoarea problemă?
Pe scurt scriu povestea: am cumpărat bilete de avion pentru 4 persoane cu scopul de a ne vizita în Iran mama,respectiv soacra și bunica,bolnavă de cancer. Am dat testRt- PCR, pentru că țara către care voiam să călătorim cere alături de vaccinare și test Rt- PCR negativ.
Am dat testele la o clinică privată, dar unul dintre teste l-au scos pozitiv.Ţinând cont de absența oricărui simptom, am efectuat din nou testul la două laboratoare diferite și am amânat biletele de avion, ceea ce ne-a costat 580 de euro în plus. Am primit rezultatele negative ale testelor efectuate ulterior și am depus contestație la DSP pentru anularea carantinei. Din cauza amânării biletelor de avion a rezultat expirarea perioadei de 72 de ore de validitate a testelor, a fost necesar să repetăm toate cele 4 teste Rt-PCR(de menționat că fiecare test costă minim 250 de lei,noi am făcut, în total,16 teste pcr iar pentru siguranța noastră am efectuat și teste antigen de la farmacie care au fost toate negative). În urma repetării testelor, 3 dintre ele au ieșit pozitive. Convinși că s-a produs din nou o eroare, am mers din nou să repetăm testele la 2 clinici diferite. Toate cele 6 teste au ieșit negative, dar biletele de avion erau deja pierdute și nu am mai putut să mergem să îmi vizitez mama bolnavă de cancer. Toate aceste întâmplări ne-au costat în jur de 4000 de euro, concediu irosit, stresul produs și imposibilitatea vizitării mamei bolnave.
Întrebarea mea este:există, pe cale juridică, vreo posibilitate de reparare a acestei nedreptăți?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:23, 26 Octombrie 2021
Salut, Prima chestiune este sa stiti cu cine va certati.
Pe cine considerati responsabil pentru aceasta nedreptate?
Bună ziua, credeți că am putea să vorbim în particular dacă las nr. de telefon?

trandafir2 a scris:

Salut, Prima chestiune este sa stiti cu cine va certati.
Pe cine considerati responsabil pentru aceasta nedreptate?

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Nu cred. Cautati un avocat si vorbiti cu el. La sectiunea consultanti sau la baroul de care apartineti, dar cel mai sigur, unul recomandat de cineva cunoscut dvs.

Si, doi, nu va mai afisati numarul de telefon pe siteuri publice (asta este doar un sfat, de care puteti sa tineti cont sau nu)
Salut. Mulțumesc pentru sfat. De știut, știu pe cine fac responsabil de aceasta nedreptate, dar nu pot să scriu într-un site public. Deci dacă aș găsi vreun avocat care să accepte cazul , bineînțeles am să spun cu cine vrau să mă judec. Eu în principiu de aceea am scris în acest sit pentru a găsi un avocat care să accepte. Pentru că am apelat la niște avocați dar nu au vrut să între în problema.

trandafir2 a scris:

Nu cred. Cautati un avocat si vorbiti cu el. La sectiunea consultanti sau la baroul de care apartineti, dar cel mai sigur, unul recomandat de cineva cunoscut dvs.

Si, doi, nu va mai afisati numarul de telefon pe siteuri publice (asta este doar un sfat, de care puteti sa tineti cont sau nu)

Eu am inteles f bine. Ideea este ca, de obicei, omul care are o problema, la recomandare, merge la un avocat.
Asta este cutuma, asa se intampla. La avocat, nu se merge ca la magazin, facand alegeri pe te miri ce criterii.
Asta pentru ca relatia intre justitiabil si avocat se bazeaza in primul rand pe incredere. Asta este baza, increderea.
Ori, in aceste conditii, eu nu angajez un avocat care ma cauta el pe mine, pt ca eu am scris pe site ca am o problema.
(nu vorbesc despre mine, ci vorbesc la general)
Si va mai spun ceva, daca nu gasiti un avocat de la dvs din sat, apelati la unul din satul vecin, daca ati inteles ce zic. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am și eu niște întrebări în legătură cu legile ... Ganska Ganska Bună ziua am și eu niște întrebări în legătură cu legile României date în privința călătorie în România dintr-o altă țară! Dacă țara din ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza testarea covid? Crin7 Crin7 Noul test Covid ce implica introducerea unui bat lung in nas mi se pare foarte invaziv. Se poate refuza pe acest motiv si solicita un test de sange in schimb? (vezi toată discuția)