avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare de expropriere a unei constructii proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare de expropriere a unei constructii proprietate tabulara in favoarea unui vecin

La cererea uni vecin,printr-o hotarare a unei instante mi se taie in doua un sopron proprietate tabulara inscris ca atare in CF, pentru ca acesta sa poata intra cu masina in curtea comuna. Practic, mi se expropriaza, in favoarea vecinului o suprafata din sopronul proprietate privata.
As putea sa invoc o exceptie de neconstitutionalitate avand in vedere art. 44 alin 3 din Constitutie : "nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, cu dreapta si prealabila despagubire" ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2021
flomrco47, utilizator
Cel mai recent răspuns: flomrco47 , utilizator 12:19, 9 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Doamna Zaharia,
Sopronul este o constructie. Servitutea se poate institui pe teren liber. Mie mi se impune sa demolez sopronul, proprietatea mea tabulara si exclusiva in favorea vecinului.
Procesul este in faza de recurs.
Eu intrebam daca in aceasta faza pot invoca exceptia de neconstitutionalitate !
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 art 5 ovidiu7 ovidiu7 ART. 5 din legea 10 spune : \" Nu sunt indreptatite la restituire sau la alte masuri reparatorii persoanele care au primit despagubiri potrivit ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
Dezafectarea de la utilitatea publica - acte de reconstituire a dreptului de proprietate RazvanAlexandru RazvanAlexandru Pot fi considerate actele de reconstituire a dreptului de proprietate pe legea 18 ca reprezentand tocmai o dezafectare de la utilitatea publica a bunului ... (vezi toată discuția)