avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Experti judiciari lipsa la apel
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Experti judiciari lipsa la apel

Intr-un proces de succesiune, instanta a numit 2 experti judiciari.
Primul care este expert in topografie, cadastru si geodezie. Al doilea este expert in constructii civile si industriale, si evaluarea proprietatii imobiliare. Primul m-a contactat si am stabilit deja data la care va face expertiza constructiei. Al doilea, nu numai ca nu ma contactat, dar refuza cu desavirsire sa-mi raspunda la nenumaratele apeluri de al contacta. Cum credeti ca ar trebui sa procedez cu al doilea expert? Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Succesorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Succesorul , utilizator 19:28, 25 Iulie 2010
Cel de al doilea expert procedeaza corect si legal. Dvs. nu aveti de ce sa-l contactati pe expert. Acesta este obligat sa comunice partilor, printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, data, ora si locul unde va avea loc expertiza.
cioan a scris:

Cel de al doilea expert procedeaza corect si legal. Dvs. nu aveti de ce sa-l contactati pe expert. Acesta este obligat sa comunice partilor, printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, data, ora si locul unde va avea loc expertiza.


Totusi exista o perioada limita in care cel de-al doilea expert trebuia sa ia legatura cu succesorii ? Precizez ca instanta a numit pe cei 2 experti la inceputul lunii octombrie 2009 (deci acum 3 luni).
Nu pot decat sa achiesez la cele postate de distinsul d-n.expert Ciobanu,un excelent specialist,in ceeea ce priveste incercarea dvs.de a lua legatura cu expertul.
Daca doriti puteti sa va angajati un expert parte ,care sa va consilieze la efectuarea lucrarilor,din punct de vedere tehnic.
In al doilea rand,instanta are posibilitatile procedurale de citare si de aducere a expertului cu mandat de aducere(art.204 c.pr.civ),cat si posibilitatea aplicarii unei amenzi,conf.art.209 c.pr.civ. pentru tergiversarea executarii lucrarii,dar deocamdata este prea devreme pentru a lua aceste masuri.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Si dl.Ciobanu si dl.Radu au dreptate.
Puteti solicita la urmatorul termen in instanta schimbarea expertului intrucat tergiverseaza efectuarea expertizei. Multi dintre experti au inceput sa evite sa mai primeasca lucrari de la instanta datorita noilor reglementari potrivit carora isi primesc banii cand ramane definitiva si irevocabila hotararea in care efectueaza expertiza!B-)
De obicei trimit tot felul de certificate medicale la instanta si solicita inlocuirea lor!
Faptul ca ati incercat sa luati legatura cu el nu este interzis fiindca oricum v-ati fi intalnit cand efectua inspectia proprietatii! Insa comportamentul sau indica ca efectiv nu doreste sa faca lucrarea!B-)
Ma intreb ce se poate intimpla in cazul in care unul dintre parati nu se prezinta la expertiza topografica, invocind faptul ca nu a primit scrisoarea din partea expertului ? Trebuie reluata expertiza ?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topo si evaluatorie catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, Sunt parte intr-un proces de dezbatere a unei succesiuni,obiectul fiind un imobil cu teren. Inainte de introducerea actiunii in instanta s-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo intr-un proces civil aflat pe rol din mai 2005 virgilmarian virgilmarian -expertul tehnic numit de instanta a efectuat masuratorile terenului acum un an si jumatate dar nu a depus nici pana-n prezent lucrarea in instanta -m-am ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara in domeniul topografic efectuata de expert in constructii civile marymary marymary In dosarul cauzei este precizat ca, pentru lucrarile de nivelare ale unei curti, s-a adus pamant in curte, pamant care s-a nivelat spre proprietatea vecina, ... (vezi toată discuția)