avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. am o intrebare de adresat. Doresc sa stiu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. am o intrebare de adresat. Doresc sa stiu daca pot ...

Buna ziua. am o intrebare de adresat.
Doresc sa stiu daca pot incheia un contract de vanzare-cumparare (eventual cu clauza de intretinere) cu mama, asupra apartamentului in care locuim , fara a fi implicati ceilalti frati. In urma cu mai multi ani i-am platit mamei o datorie destul de mare la vremea aceea (6000 e), urmand sa raman in casa dupa moartea ei. Este nevoie de expertiza psihiatrica pentru a trece apartamentul pe numele meu?
Doresc sa stiu cum este mai bine sa procedam pentru a nu avea probleme cu fratii in viitor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: petrutatache , utilizator 11:43, 12 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsul la intrebarea anterioara. As dori sa va mai intreb ceva; daca se incheie act de intretinere intre mine si mama care are varsta de 77 ani, este necesar si asistenta din partea unui avocat? sau se poate rezolva doar prin notar? Mentionez ca locuiesc cu mama din momentul in care i-am achitat datoria acum mai multi ani, cand mi-am vandut garsoniera in care locuiam. Am inteles ca notarul poate solicita o expertiza medico- legala doar daca constata ca vanzatorul (mama) are un anume comportament. Sunt derutata de acest aspect si nu stiu exact unde trebuie sa ma adresez pentr a afla exact cum sa procedez. Fiind pandemie sunt restrictii si totusi vreau sa rezolv aceasta problema. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
petrutatache, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza intretinere madlenesiatat madlenesiatat Suntem 4 frati.Mama (vaduva si unica proprietara a unui apartament), a incheiat act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu 2 dintre frati (fiind ... (vezi toată discuția)
Casa Andreiaeveline Andreiaeveline Bună ziua.Locuim la țară și casa în care stam nu este pe numele nostru este a unor bătrâni care vor sa ne lase casa dar nu știm de ce acte avem nevoie ... (vezi toată discuția)
Proprietar nutica.r nutica.r fratele meu este casatorit de 8 ani si locuiesc in casa mamei noastre pe care a dobindito prin mostenire.sotia fratelui meu insista sa le dea acte,pe acest ... (vezi toată discuția)