avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua,
În urma unui sentințe judiciare ar trebui sa plătesc o suma mare de bani unei primarii!
Problema este bineînțeles pământul moștenit de la bunicul meu, care este încă "proprietar" în acte chiar și la 60 de ani de la moartea sa. Între timp au murit și copii lui și am rămas nepoții cu aceasta moștenire dar asa cum se întâmplă mereu exista cineva care nu este mulțumit și în loc sa mergem la notar s-a deschis un proces. Eu din păcate nu am urmărit acest proces dar am plătit împreună cu mama și unul din frați un avocat, am participat doar pentru ca mama locuiește acolo nu ca să beneficiez de ceva. Acum judecătorul a împărțit moștenirea și cum unul din frații tatălui meu nu a avut moștenitori partea lui a revenit primăriei și se pare ca avocatul a cerut în numele nostru ca noi dorim acel pământ și de aici datoria către primărie. Problema este ca acel pământ este format din mai multe loturi răspândit pe mulți km iar eu personal chiar nu îmi doresc pământ.
Sper ca s-a înțeles ce am scris mai sus și vin cu rugămintea de a ma ajuta cineva cu un sfat: exista o posibilitate sa renunț la aceasta moștenire? Nu îmi permit sa plătesc un pământ pe care nu îl vreau și cu siguranță nici mama sau frații mei nu își doresc acest pământ.
Mulțumesc și aștept cu nerăbdare răspunsurile dumneavoastră,
Carmen
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:04, 17 Aprilie 2023
E greu de spus fără să știm exact cum a motivat instanta hotărârea respectiva.Probabil trebuie sa plătiți o sulta mergeți cu actele la un av ,,prezentați actele pt a afla dacă mai aveți variante daca mai sunteți în termen pt a formula apel etc.La mostenire nu aveți cum sa renunțați la acest moment,vindeți pământul și achitați sulta datorata etcetc.Sunt n variante posibile..
Eu nu am primit sentința adresa din dosar este incorecta locuiesc la o alta adresa de 4 ani,sentința a fost data cu mai bine de un an în urma mai pot face contestație în acest caz? Valoare pământului a fost supraevaluat la expertiza, pentru un pământ arabil care este departe de sat pe un deal prețul este mai mare ca în centrul orașului.
Astfel de aspecte se rezolva de un av după ce studiază dosarul,discuta cu dvs,lămurește dacă ați fost citat în proces,la ce adresa ,unde aveați domiciliul în acte pe timpul procesului,, după ce se studiază expertizele etcetc.Pe un forum se pot răspunde la întrebări generale situația dvs particulara necesita mult mai mult pt a fi lamurita...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunici jacquelline jacquelline Bunica mea a avut 5 frați, în prezent mai fiind în viata doar unul. În 2011 fiica unuia dintre frații decedati a deschis proces de succesiune după ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa reintregesc proprietatea? mihasi mihasi Va trasmit tuturor LA MULTI ANI! Si am sa incerc sa fiu cat se poate de scurta. Detin un teren prin contract de vanzare-cumparare in suprafata de 263 mp, iar ... (vezi toată discuția)
De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. este ... morosanucarmen morosanucarmen De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. Este vorba de împărțit niste loturi de pămînt. Suntem 5 moștenitori. Ca reclamant, am propus o ... (vezi toată discuția)