avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Soțul meu este șofer de tir in Italia cu contract pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Soțul meu este șofer de tir in Italia cu contract pe România ...

Soțul meu este șofer de tir in Italia cu contract pe România in mom in care vine aks in co deșii are contract nederminat este trecut absent nemotivat .sau lu se întrerupe contractul de munca ….explicația lor a fost ca se depășesc cele 21 de zile de co ….
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 14 Octombrie 2021
Ar trebui sa postați cu înțeles nelamurirea ... Reformulati problema dvs.
După cum am spus soțul meu este șofer de tir in Italia cu contract pe România și vine acasă in concediu la 4 luni și sta 2 săptămâni …adică 4 luni de munca cu 2 săptămâni liber …. Venind de 3 ori pe an acasă sta 6–7 săptămâni depășind cele 21 de zile de concediu ….depășind aceste zile de co ii încetează contractul de munca îl suspenda …sau îl trece absent nemotivat …( in adeverința de vechime am sesizat aceste întreruperi și absente nemotivate ) .Întrebarea mea este :este normal sa fie intrerupt contractul de munca sau trecut nemotivat când depășește cele 21 de zile având in vedere ca el muncește mai mult de 8h/zi iar aceste ore suplimentare nu ii sunt plătite și nici acordate libere
Buna seara
Programul de lucru al soferilor care fac transport international de marfuri este diferit de cel al unui angajat obisnuit, ata in ceea ce priveste numarul zilnic de ore cat si durata de repaus zilnica si saptamanala. In schimb recompensarea orelor suplimentare, a celor lucrate in zilele de sarbatoare legala sau in zilele de S+D este identica cu a celorlalti angajati.
Un angajat nu poate fi considerat absent nemotivat daca administratorul nu ii poate asigura zilnic de lucru. Concediul fara plata nu se acorda fara o cerere din partea salariatului. Deci administratorul nu procedeaza corect.
Daca nu-si justifica depășirea celor 21 de zile, atunci poate fi pus nemotivat. In acest caz, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, nerespectarea prevederilor privind munca suplimentara ,etc.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de putere in serviciu sau nu Dacian Mihai Dacian Mihai Sunt sofer de tir pe extern angajat la o firma din romania. Am un contract de munca srandard cu aceasta firma. Adica 5 zile din saptamana cu 8 ore lucratoare. ... (vezi toată discuția)
Libere si pontaj gigi_berrlogea gigi_berrlogea Buna ziua! Sunt sofer profesionist lucrez pe comunitate 10 saptamani numai la bordul camionului dupa care 10 libere (2sapt) acasa unde ni se comunica caci ... (vezi toată discuția)
Cim -concediu de odihna anual si durata timpului de lucru Roxy30 Roxy30 Buna ziua.Am si eu urmatoarea nelamurire...am fost angajata la o firma iar in contractul meu de munca scrie asa: Durata muncii.-norma intreaga, durata ... (vezi toată discuția)