Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se pot da declaratii de renuntare la succesiune inainte de inceperea dezbaterii acesteia la notar.
Context: trebuie facuta succesiunea dupa BUNICA decedata de 18 ani. In prezent sunt 4 frati mostenitori dupa bunica. Intre timp a murit si unul dintre copiii ei, mama mea. Acum se vrea dezbaterea succesiunii, mama mea avand ca mostenitori pe mine, pe tata si pe fratele meu.
Tata si fratele vor sa renunte la mostenire in favoarea mea. Se pot face declaratii de renuntare la succesiune in acest sens?
Pot renunta la partea lor in favoarea mea sau odata ce renunta, renunta de fapt in favoarea tuturor celor care participa la succesiune?
Declaratiile de optiune succesorala se pot face oricand incepand cu data decesului.
Odata ce un mostenitor renunta, asta profita tuturor celor care accepta, in sensul ca nu exista renuntare in favoarea cuiva, ci doar renuntare.
Succesiune bunica
gina taban
Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Mostenire
vmandrei
salut!
ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea.
matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)