avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la bloc si am o problema legata de plata unor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la bloc si am o problema legata de plata unor reparatii. ...

Locuiesc la bloc si am o problema legata de plata unor reparatii. Vecinul de deasupra mi-a inundat tavanul baii si refuza sa-mi plateasca reparatiile aferente motivand ca inundația s-a produs datorita fisurarii unei tevi aflata in partea comuna a blocului, desi teava respectiva se afla in apartamentul lui. As vrea va rog sa stiu cat de complicat este sa-l dau in judecata si ce sanse de castig am ca el sa imi plateasca varuirea/refacerea intregului tavan al baii.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:07, 13 Octombrie 2021
Inainte de a va aventura in instanta chemati un instalator si conducerea asociatiei care sa constate ca de vina este teava vecinului.
Daca este vb. de teava comuna atunci trebuie sa plateasca asociatia...
faceti si un Proces verbal cu asociatia de constatare a pagubelor.
Anterior oricarui demers ,asigurati-va ca aveti cunostiinta de statutul instalatiei care a generat inundatia
Cat de complicat este actionarea in instanta... daca stapaniti procedura nu este complicat mai ales in prima faza de fond
Daca insa nu stapaniti procedura si hatisurile instantelor de judecata,este necesar sa apelati la persoana specializata care sa va reprezinte si sa va apere interesele
Este hazardat sa ne pronuntam asupra sanselor avand in vedeere ca hotararea apartine judecatorului care urmeaza sa analizeze actiunea,sa coroboreze probele
Ideal ar fi fost sa aveti asigurarea facultativa,situatie in care asiguratorul deschidea dosar de dauna,va acorda c/v prejudiciu constatat si se ridica cu pretentii impotriva vinovatului prin actiune in regres

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , polițele de asigurare ,în cazul unei inundații ... fdanila fdanila Bună ziua , Polițele de asigurare ,în cazul unei inundații provocată de fisurarea țevilor de apă ale blocului care conduce la stricăciuni parțiale ale ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)