avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executori se pot indrepta catre capitalul social?
Discuție deschisă în Executare silită

Executori se pot indrepta catre capitalul social?

Buna ziua, mi-am infiintat o societate comerciala si sunt asociat unic si administrator , am popriri pe conturi personale, firma infiintata va avea capital social considerabil depus de catre investitor strain, executori se pot indrepta catre capitalul social? Va multumesc anticipat.O zi buna
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:20, 13 Octombrie 2021
Buna ziua, pot fi executate silit partile dvs. sociale din firma si astfel creditorul poate deveni in locul dvs. asociat in societatea respectiva. Capitalul social reprezinta aporturile in bani ale asociatilor. Daca investitorul nu este si asociat, nu poate avea aport la capitalul social al firmei, daca este si asociat, nu partile sociale ale acestuia vor fi executate ci numai ale dvs. Daca investitia sub forma capitalului social se va face in acte numai de catre dvs., atunci toate partile sociale vor putea fi executate silit indiferent de unde au provenit sumele, acestea fiind pe numele dvs.
Dar trebuie sa ma anunte in prealabil sau cand vor fii banii in cont ii popresc direct?
Nu ati inteles. Nu va ia capitalul social din cont, va ia partile sociale, cu alte cuvinte va exclude din societate si intra creditorul in locul dvs.
Partile sociale in lima debitelor ce sunt supuse executarii? Va multumesc pentru promptitudine si pentru informatii
Da, in limita datoriei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati comercilae lili_khanem lili_khanem bunuri imobile aduse aport la capitalul social (vezi toată discuția)
Aport in firma de bunuri materiale proitdomain proitdomain Cum fac sa aduc ca aport in firma un aparat foto (Canon) si care sunt demersurile? Ce presupune acest lucru? (vezi toată discuția)
Capital social valeanumarian57 valeanumarian57 Un SRL cu asociat unic dupa ce si-a majorat capitalul social poate imprumuta un alt SRL cu o suma de bani provenita din majorarea capitalului social? Care este ... (vezi toată discuția)