avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concluzii scrise - AJUTOR!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concluzii scrise - AJUTOR!

Buna dimineata,
In cadrul procesului de majorare pensie alimentara, instanta cere in mod expres concluzii scrise...Eu, ca simplu muritor, am crezut ca este suficient sa demonstrez ca nevoile minorilor au crescut la fel ca salariul tatalui biologic al copiilor, dar se pare ca am gresit pe undeva...Pe scurt, am solicitat in instanta ca plata pensiei de intretinere restante sa se faca pana la o anumita data indicata de instanta...Am fost intrebata : in ce temei... Ce era sa-i spun, ca "fostul" vireaza cate 10 lei in plus lunar..pana la suma de 500 lei restanta...
Exista temei legal pentru ca instanta sa stabilieasca si data pana la care poate fi recuperata o suma cu titlu de pensie de intretinere?
Ma puteti ajuta cu cateva idei, ce trebuie sa contina concluziile scrise, art de lege?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:42, 11 Ianuarie 2010
puteati sa angajti un avocat, macar ca sa va faca actiunea si acum cocluzile scrise.
aveti mai multe aspecte de adus in discutie si nu va e suficient un simplu sfat aici pe forum.
Multumesc pentru raspuns, am angajat un avocat,din 6 infatisari a fost prezent la 2...
Probabil ca ma veti sfatui sa angajez alt avocat...daca asi fi avut bani nu asi mai fi apelat la acest forum...Pentru mine este important orice sfat de la cine vrea cu adevarat sa ma ajute, va multumesc si d-vs.
Cand va referiti la plata sumei restante, va referiti la sume neachitate de dinainte de introducerea cererii de chemare in judecata pentru majorare sau la suma restanta ce rezulta de la data introducerii cererii de chemare in judecata pana la data pronuntarii instantei?
Cel mai bine este sa solicitati instantei emiterea unei ordonante de infiintare a popririi. In urma pronuntarii hotararii, instanta va trimite ordonanta angajatorului.In ordonanta va fi specificata data de la care este datorata suma majorata, angajatorul urmand a face toate retinerile pe care debitorul vi le datoreaza. Indiferent de natura obligatiilor poprirea nu poate depasi 1/2 din veniturile debitorului. In functie de suma restanta datorata si de salariul debitorului, angajatorul va va trimite lunar pana la recuperarea sumei si parte din restanta, fara a putea depasi insa 1/2 din venit.
Ma refer la sumele aparute datorita majorarii, deci dupa introducerea cererii de chemare in judecata si pana la pronuntarea instantei.
Ma intrebam, daca instanta prin hotararea de majorare va putea da si un termen pana la care sa se achite aceasta suma....
Exista vre-un art de lege in acest sens?
Sau, in practica?
Incerc sa nu mai lungesc acest "calvar" si sa nu mai fie nevoie de executor judecatoresc...alti bani....
Nu este nevoie sa apelati la executor. Daca aveti hotararea, faceti cerere la judecatorie pentru emiterea ordonantei de infiintare a popririi. De restul se va ocupa tertul din momentul in care va primi ordonanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilite pensie de intretinere- la pronuntare, creditorul va avea 26 de ani dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul unui proces pentru pensie alimentara,iar beneficiarul a implinit varsta de 26 de ani,el fiind student, si a depus cererea inainte cu 6 luni de a ... (vezi toată discuția)
O firma poate fi obligata sa plateasca retroactiv o pensie alimentara prin ordonanta de poprire? vaylet vaylet Se poate plati retroactiv pensia alimentara, atat timp cat instanta a trimis ordonata de poprire la firma unde lucreaza fostul sot?(mi-a fost confirmat ca au ... (vezi toată discuția)
Probleme privind poprirea pensiei alimentare cher cher In baza unei sentinte civile s-a stabilit plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din veniturile salariale nete ale fostului sot. O perioada am primit ... (vezi toată discuția)