va rog frumos sa-mi dati o modalitate de procedura.
Avem datorii la bugetul de stat . verem sa participam la o licitatie, dar avem facturi care nu sunt achitate, daca depunem ca o garantie factura respectiva la finante oare ne elibereaza un certificat de atestare fiscala, pentru ca banii care nu aun intrat tr sa intre in contul trezoreriei imediat ce va fi achitat. sau exista o alta modalitate
va rog din suflet sa-mi dati o cale de rezolvare
multumesc
in articolul in lege scrie ca declaratia tr insotita de o anexa in care tr mentionat succint dar precis modul concret de indepl,inire a respectivelor cerinte! asta ce inseamna?
Dupa opinia mea nu ar trebui sa va faceti mari probleme.
Puteti saa participati la licitatie chiar daca aveti datorii la bugetul consolidat de stat, intrucat exeista o preveder legala care permite acest lucru
Exact nu stiu, ptr ca nu m-am folosit niciod de aceasta declaratie. Dar daca enumerati in decl si toate acele denumiri din certificatul respectiv ( obligatiile de plata pe care vi le scriau finantele: TVA, IMP SALARII, IMP PROFIT, CAS ANGAJATOR, ETC) cred ca ar fi ok.
art 181 dinOUG 34/2006 stabileste dreptul autoritatii contractante si nu o obligatie drept pentru care aceasta autoritate poate sau nu sa va aexcluda din procedura. Atentie daca s-a solicitat aceste certificate de atestare fiscala valabile la data deschiderii ofertelor, atentie la completarea declaratiilor privind eligibilitatea conform art 180 si art 181 in care precizati la lit. c daca aveti datorii sau nu . sper ca va e de folos mesajul meu.
Licitatii publice
babule
In cadrul organizarii unei licitatii publice,in caietul de sarcini este obligatorie conditia ca participantul sa nu aiba datorii la bugetul de stat.
... (vezi toată discuția)