Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) primaria, pentru suspendarea abuziva (neintemeiata) a unui HCL emis de Consiliul Local din mandatul anterior. Intentionez sa ma prezint fara avocat (nu am reusit sa gasesc unul cu experienta in timp util). Ce trebuie sa stiu despre procedura odata ajuns in sala de judecata?
Singura mea experienta este in fata judecatorului de camera preliminara intr-un dosar penal in care sunt petentul.
1. Plângere prealabilă în 30 de zile de când ați luat la cunoștință de actul administrativ care vă vătămă un drept al dvs ori într-un interes legitim,
2 În cazul în care sunteți nemulțumit de răspunsul primit la plângerea prealabilă (sau nu ați primit nici un răspuns), veți chema în judecată CONSILIUL LOCAL pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce v-a fost cauzat.
3. Acțiunea se introduce la instanța de contencios administrativ din cadrul Tribunalului județean, taxa de timbru fiind de 20 de lei.
Am parcurs punctul 1.
Consiliul Local nu are personalitate juridica.
Am platit deja taxa de timbru de 50 de lei. Acum o jumatate de ora am trimis pe email cererea de chemare in judecata semnata electronic, probele cererea prealabila, rapsunsul (refuzul) la cererea prealabila, si dovada achitarii taxei de timbru.
Multumesc.
Ma intereseaza mai degraba aspecte protocolare in sala de judecata. Nu am pus in cerere optiounea de judecare in lipsa. Stiu ca exista in Codul Civil, insa nu stiam daca se aplica si la Contencikos Administrativ.
Regulile după care se judeca un proces le găsiți în codul de procedură civilă,procedură valabilă si in dosarele având ca obiect contencios administrativ.