avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) primaria, ...

Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) primaria, pentru suspendarea abuziva (neintemeiata) a unui HCL emis de Consiliul Local din mandatul anterior. Intentionez sa ma prezint fara avocat (nu am reusit sa gasesc unul cu experienta in timp util). Ce trebuie sa stiu despre procedura odata ajuns in sala de judecata?
Singura mea experienta este in fata judecatorului de camera preliminara intr-un dosar penal in care sunt petentul.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:22, 24 Octombrie 2021
1. Plângere prealabilă în 30 de zile de când ați luat la cunoștință de actul administrativ care vă vătămă un drept al dvs ori într-un interes legitim,
2 În cazul în care sunteți nemulțumit de răspunsul primit la plângerea prealabilă (sau nu ați primit nici un răspuns), veți chema în judecată CONSILIUL LOCAL pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce v-a fost cauzat.
3. Acțiunea se introduce la instanța de contencios administrativ din cadrul Tribunalului județean, taxa de timbru fiind de 20 de lei.
Am parcurs punctul 1.
Consiliul Local nu are personalitate juridica.
Am platit deja taxa de timbru de 50 de lei. Acum o jumatate de ora am trimis pe email cererea de chemare in judecata semnata electronic, probele cererea prealabila, rapsunsul (refuzul) la cererea prealabila, si dovada achitarii taxei de timbru.

Multumesc.

Ma intereseaza mai degraba aspecte protocolare in sala de judecata. Nu am pus in cerere optiounea de judecare in lipsa. Stiu ca exista in Codul Civil, insa nu stiam daca se aplica si la Contencikos Administrativ.
Regulile după care se judeca un proces le găsiți în codul de procedură civilă,procedură valabilă si in dosarele având ca obiect contencios administrativ.
Multumesc.
Imi puteti spune, va rog, daca in timpul procesului mai pot depune probe?
DA

Alte discuții în legătură

Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Plangere in instanta vs. chemare in judecata marfan marfan buna ziua, mi s-a respins o chemare in judecata prin care ceream ca primaria X sa-mi restituie un teren sub sanctiunea unor daune cominatorii (in urma unui ... (vezi toată discuția)
Invalidarea consilierului local daoqwan daoqwan Nu am incalcat nuciun art din lg 215, si conform hotararii C.L. am fost invalidat in calitatea de consilier local (desi am fost prezent la sedinta) ... (vezi toată discuția)