Buna ziua
Va rog frumos un sfat in urmatoare situatie. Am facut o plata online catre un CAR,(01.2021) pentru o asigurare de ajutor de deces, si am omis sa specific detalii cu privire la ce reprezinta acea suma. Imediat ce am sesizat greseala, aproximativ 2 ore, am solicitat (telefonic) bancii anularea tranzactiei, iar raspunsul bancii a venit dupa aproximativ 10 zile si a fost ca tranzactia a avut loc si nu mai poate fi anulata. Urmare a acestei situatii, m-am prezentat la sediul CAR (cca 210 km) si am solicitat returnarea banilor pentru a plati din nou cu specificarea detaliilor, sau confirmarea in scris precum ca acea plata a fost iregistrata in contul asigurarii de deces a persoanei pentru care am platit. A fost refuzat categoric, mi s-a refuzat inregistrarea cererii scrise, nu mi-au dat adresa de posta electronica motivand ca dumnealor sunt mai inapoiate si nu au asa ceva, dar erau cateva PC-uri pe birouri, in scimb m-au asigurat de seriozitaea institutiei, ca e suficienta solicitarea mea verbala si situatia e ca si rezolvata. M-am lasat convins si am aceptat situatia, dar surpriza a aparut dupa zece luni cu o notificare postala, in care persoana asigurata este somata sa plateasca contributia pentru a evita rezilierea contractului si pierderea sumei contribuita pana acum din 1987. Solicitarea mea catre dumneavoastra ar fi, cum sa procedez sa obtin un inscris cu privire la plata facuta, deoarece aceasta entitate (dubioasa din punctul meu de vedere) refuza dialogul in scris, care ar fi calea legala.
Era foarte simplu să trimiteți.o.notificare redactată de un avocat prin poștă cu confirmare sau printr- un executor.in care indicati ,,suma achitată de x la data de în contul de.. reprezinta...."Daca e dubios CAR ul de ce nu va retrageri?Mergeți la un av să vedeți ce se mai poate face....