avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Bună seara. Mă confrunt cu o situație încâlcita. Soțul meu s-a angajat la firma la care lucrează in prezent, in data de 05.10.2020. In data de 25.05.2021 a întrat in concediu de creștere copil, ca mai apoi, in data de 23.09.2021 sa se reîntoarca la munca. În tot acest timp, de anul trecut pana in prezent, nu a beneficiat de nici o zi de concediu de odihna. Am dori de Crăciun sa plecam in Italia, si bineînțeles ca dorește sa-si ia concediu de odihna. Întrebarea mea este, se poate? Sau concediul de odihna este cumulat cu cel de creștere copil, așadar, nu mai are dreptul?!
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
Roxana1231, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 18 Octombrie 2021
Poate lua CO ,in acest sens, se va depune o solicitare la angajator pentru acordarea CO
Ok. Deci concediul de odihna este integral, de 20 de zile, și nu se cumulează cu cel de creștere a copilului?

Ideea este ca a sunat contabila firmei, și i s-a comunicat faptul ca nu mai poate beneficia de zilele de concediu de odihna din timpul și de dinaintea celui de creștere copil, doar de zilele de după întoarcerea la munca, adică din data 23.09.2021, pana la finalul anului.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
I s-a comunicat gresit ... pana la suspendarea c.i.m. pentru CCC beneficiaza de zile de CO , dupa revenirea din CCC beneficiaza. Altfel spus, pentru CCC nu se beneficiaza de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa cic, apoi reintrare in cic ContSters261311 ContSters261311 BUna ziua, As vrea sa va intreb daca din punct de vedere legal este posibila urmatoarea desfasurare: O viitoare mama are 20 de zile de concediu de odihna pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu crestere copil pana la 2 ani Eupet Eupet Bună ziua, M-am prezentat la serviciu începînd cu data de 01.10.2015 după concediu pentru creştere copil până la 2 ani În mod normal am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna neefectuat ELENA CS ELENA CS Buna ziua .Sunt in concediu creștere copil începând cu data de 01.09.2017 .In anul 2017 nu am beneficiat de tot concediul de odihna,zilele rămase ... (vezi toată discuția)