avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie fara autorizatie

in anul 1994 am inceput constructia unei case fara autorizatie de constructie,cu acceptul mamei,aceasta fiind proprietara,avand actele in regula,ea fiind mostenitoare,am bagat in imobilul respectiv ,apa ,gaze,lumina.toate utilitatile,in anul 1998 am terminat constructia,in 1999,au fost date proprietarilor acele declaratii,pt stabilirea impozitului pe cladiri si constructii,am trecut in schema pe verso si acest imobil,am dus declaratia la primarie unde sa vizat spre neschimbare in compartimentul urbanism,acum 2 luni,mama a facut cadastrul terenului,si imobilelor din aceasta curte(mai exista un imobil al mamei) si mi-a prins si imobilul construit de mine fara acte.Cum pot intra in legalitate cu acel imobil? Ce pasi trebuiesc facuti pt a trece aceasta casa pe numele meu?mama vrand sa ne imparta din aceasta proprietate,celor trei frati,si acest imobil vrand sa mi-l dea mie.VA MULTUMESC! VA ROG SPUNETI-MI!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:57, 12 Ianuarie 2010
Buna ziua,
Dupa opinia mea, o solutie ar fi:
Mama Dvs., in calitate de proprietar legal al terenului, sa initieze in justitie o actiune de "accesiune imobiliara" prin care instanta sa constate existenta pe teren a tuturor constructiilor, inclusiv a acelei fara autorizatie.
Aceasta hotarare va constitui titlu de proprietate, astfel ca, ulterior, mama poate sa va transmita dreptul de proprietate asupra cladirii in speta (donatie).
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
legalmgm, utilizator
Adresati -va judecatoriei in constatarii accesiunii imobiliare artificiale.
va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care ... CRISdas CRISdas Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care am certificat de mostenitor, insa pe acest teren exista si o constructie nefinalizata, ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)