in anul 1994 am inceput constructia unei case fara autorizatie de constructie,cu acceptul mamei,aceasta fiind proprietara,avand actele in regula,ea fiind mostenitoare,am bagat in imobilul respectiv ,apa ,gaze,lumina.toate utilitatile,in anul 1998 am terminat constructia,in 1999,au fost date proprietarilor acele declaratii,pt stabilirea impozitului pe cladiri si constructii,am trecut in schema pe verso si acest imobil,am dus declaratia la primarie unde sa vizat spre neschimbare in compartimentul urbanism,acum 2 luni,mama a facut cadastrul terenului,si imobilelor din aceasta curte(mai exista un imobil al mamei) si mi-a prins si imobilul construit de mine fara acte.Cum pot intra in legalitate cu acel imobil? Ce pasi trebuiesc facuti pt a trece aceasta casa pe numele meu?mama vrand sa ne imparta din aceasta proprietate,celor trei frati,si acest imobil vrand sa mi-l dea mie.VA MULTUMESC! VA ROG SPUNETI-MI!
Buna ziua,
Dupa opinia mea, o solutie ar fi:
Mama Dvs., in calitate de proprietar legal al terenului, sa initieze in justitie o actiune de "accesiune imobiliara" prin care instanta sa constate existenta pe teren a tuturor constructiilor, inclusiv a acelei fara autorizatie.
Aceasta hotarare va constitui titlu de proprietate, astfel ca, ulterior, mama poate sa va transmita dreptul de proprietate asupra cladirii in speta (donatie).
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov