avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, am fost judecat, iar pe data de 01.10.2021 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, am fost judecat, iar pe data de 01.10.2021 mi s-a ...

Buna ziua, am fost judecat, iar pe data de 01.10.2021 mi s-a comunicat sentinta. Pe data de 05.10.2021 mi-a ajuns acasă prin poșta cu drept la apel in 10 zile. Acum am nevoie de o hotărâre definitivă și irevocabilă să o pot legaliza. Aveți idee, trebuie să aștept acasă o altă hotărâre care scrie că e definitivă sau trebuie să mă duc eu cu hotărârea care mi-a dat-o in data de 05.10.?
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
AndreiMihai32, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreiMihai32 , utilizator 16:27, 18 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am facut apel, aveam nevoie doar sa treacă cele 10 zile pentru a putea să legalizez hotărârea. M-am intresat si trebuie să plătesc o taxă de 5 lei pe care am platit-o, si am inteles ca trebuie sa fac cerere de legalizare, dar nu știu unde se găsește..

Silvia Zaharia a scris:

Trebuie să mergeți la registratura instanței dacă vreți ca sentința să fie legalizată.

Dar, ce s-a întâmplat cu apelul, Dvs. erați interesat în a depune cererea de apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confuzie: hotarare/hotarare definitiva sofiatitan sofiatitan Buna ziua, am avut un proces in care pe site, scrie asa: Tip solutie: Admite plângerea Cu apel în 30 zile de la comunicare prin punerea soluţiei la ... (vezi toată discuția)
In cat timp primesc acasa sentinta instantei? paul_sonea paul_sonea Am pierdut contestatia facuta la procesul verbal pentru suspendarea permisului pe 30 de zile dar sentinta nu este definitiva si poate fi facut apel in 30 de ... (vezi toată discuția)
Cum fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde? mihaelasorin mihaelasorin Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? ... (vezi toată discuția)