avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, am fost judecat, iar pe data de 01.10.2021 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, am fost judecat, iar pe data de 01.10.2021 mi s-a ...

Buna ziua, am fost judecat, iar pe data de 01.10.2021 mi s-a comunicat sentinta. Pe data de 05.10.2021 mi-a ajuns acasă prin poșta cu drept la apel in 10 zile. Acum am nevoie de o hotărâre definitivă și irevocabilă să o pot legaliza. Aveți idee, trebuie să aștept acasă o altă hotărâre care scrie că e definitivă sau trebuie să mă duc eu cu hotărârea care mi-a dat-o in data de 05.10.?
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
AndreiMihai32, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreiMihai32 , utilizator 16:27, 18 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am facut apel, aveam nevoie doar sa treacă cele 10 zile pentru a putea să legalizez hotărârea. M-am intresat si trebuie să plătesc o taxă de 5 lei pe care am platit-o, si am inteles ca trebuie sa fac cerere de legalizare, dar nu știu unde se găsește..

Silvia Zaharia a scris:

Trebuie să mergeți la registratura instanței dacă vreți ca sentința să fie legalizată.

Dar, ce s-a întâmplat cu apelul, Dvs. erați interesat în a depune cererea de apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde? mihaelasorin mihaelasorin Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Unde si cui ma adresez ca o hotarare sa fie definitiva? Mi-a fost comunicata, astept 15 zile sa treaca termenul de apel si devine definitiva prin neapelare si ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva-plangere contraventionala respinsa/predare permis andreea-oana andreea-oana Buna ziua! As avea nevoie de putin ajutor. Am atacat in instanta PV prin care agentul de la politia rutiera a dispus sa mi se ridice permisul auto si am ... (vezi toată discuția)