avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibila adopția copilului major astfel ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibila adopția copilului major astfel ca acesta să își ...

Este posibila adopția copilului major astfel ca acesta să își păstreze numele anterior?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:38, 20 Octombrie 2021
Buna ziua, conform art 473 Cod Civ, 1) Copilul adoptat dobândește prin adopție numele de familie al celui care adoptă.
Dacă adopția se face de către 2 soți ori de către soțul care adoptă copilul celuilalt soț, iar soții au nume comun, copilul adoptat poartă acest nume. În cazul în care soții nu au nume de familie comun, ei sunt obligați să declare instanței care încuviințează adopția numele pe care acesta urmează să îl poarte. Dacă soții nu se înțeleg, hotărăște instanța. Dispozițiile art. 264 rămân aplicabile.
Similar prevede si Legea 273/2004.
Se poate ulterior schimba numele in conditiile OG 41/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui și tatălui din certificat de nastere Sanda07 Sanda07 Buna ziua!Am un băiețel de 12 ani dintr-o relație anterioară care din păcate tatăl copilului a decedat iar eu sunt căsătorită cu o alta persoana și ... (vezi toată discuția)
Nume purtat ulterior adoptiei cristina_vilceanu cristina_vilceanu urmeaza a se face o cerere pt incuviintarea adoptiei unui major de catre sotul parintelui firesc. Adoptatul ar vrea sa-si pastreze si numele tatalui firesc ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor szidonia87 szidonia87 Buna ma numesc Szidonia, am un baietel de 2 ani jumate care poarta numele meu de familie. M-am despartit dintr-un concubinaj de tatal copilului. Prin Hotarare ... (vezi toată discuția)