avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare antecontract in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare antecontract in cartea funciara

Buna ziua, in aprilie 2021 am facut un antecontract cu termen 3 luni pentru vanzarea unui teren cu avans de 2000 euro. Inainte cu cateva zile de expirarea termenului cumparatorul m-a anuntat ca nu mai cumpara terenul asumandu-si pierderea avansului. Dupa alte doua luni am gasit un alt cumparator insa in extrasul de carte funciara apare notificarea existentei antecontractului. Cum pot rezolva aceasta situatie in conditiile in care persoana cu care am facut antecontractul si care a executat notificarea nu imi mai raspunde la telefon? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:11, 21 Octombrie 2021
Fara acordul promitent-cumparatorului nu puteti radia antecontractul din cartea funciara a imobilului decat dupa trecerea unui termen de 6 luni de la "expirarea" antecontractului, adica in ianuarie 2022.. Ar fi de preferat sa negociati cu cumparatorul initial o suma pe care sa i-o restituiti din avans ca acesta sa declara in fata unui notar public ca este de acord cu radierea antecontractului sau din cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare antecontract in cartea funciara Florin1968 Florin1968 Buna ziua, in aprilie 2021 am facut un antecontract cu termen 3 luni pentru vanzarea unui teren cu avans de 2000 euro. Inainte cu cateva zile de expirarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori și eu un răspuns dacă se poate, am făcut ... Gya8.6 Gya8.6 Buna ziua, As dori și eu un răspuns dacă se poate, Am făcut un antecontract vânzare-cumpărare Iar data expirării era la 28 feb. Unde era stipulat ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract de vanzare/ cumparare cu "dileme" Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un antecontract de vanzare/cumparare a unui teren.Cumparatorul ... (vezi toată discuția)