avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu o întrebare :Unchiul soțului meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu o întrebare :Unchiul soțului meu a decedat ...

Buna ziua! Am si eu o întrebare :Unchiul soțului meu a decedat acum de curând .In urma cu 1 an sa dat în întreținere une familii a avut în proprietate un apartament si alte bunuri la oras dar a avut si o casa la tara unde stătea în casa părintească defunctul.!succesiunea nu sa facut dupa părinții (unchiului si a soacrei) mentionez ca soacra mea a fost sora cu defunctul decedateă și ea , soacra are fiu pe soțul meu
si alti moștenitori nu mai sânt ,întrebarea mea este dacă nu sa facut succesiunea dupa parintii lor (bunicii sotului) soțul meu poate deschide succesiunea având în vedere probabil este un testament facut cu fam care la întreținut. ce șanse mai are soțul daca deschide succesiunea? Se ia în considerare testamentul sau donatie fam celei care la întreținut? pe soțul îl interesează numai casa de la tara dar familia respectiva refuză succesiunea ce putem face?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2021
Marcu Paraschiva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcu Paraschiva , utilizator 13:58, 21 Octombrie 2021
Slabe șanse, aș zice. Dacă unchiul dvs. a încheiat un contract de întreținere cu cineva iar contractul a fost respectat, deci nu a fost atacat, el a fost dus la îndeplinire și , prin urmare, își va produce efectele.
Dar ma refeream la casa de la țară unde nu sa facut succesiunea dupa parintii unchiului si a soacrei mele amândoi decedați, acolo ma gîndesc că trebuia să moștenească amîndoi frații dupa părinți lor (toți decedati )și singurul moștenitor ar fi soțul meu care ar trebuii sa împartă casa si pământul în mod egal între întreținător și unicul mostenitor sotul meu greșesc sau cum ? De ce sânt slabe sanse daca unicul moștenitor e sotul si familia cealalta ?întreb eu ! nu trebuie să se împarte în două tot? Partea unchiului la fam care la întreținut si partea soacrei (fiului ei) adica sotului meu
Va multumesc frumos!
Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Slabe șanse, aș zice. Dacă unchiul dvs. a încheiat un contract de întreținere cu cineva iar contractul a fost respectat, deci nu a fost atacat, el a fost dus la îndeplinire și , prin urmare, își va produce efectele.

Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
Marcu Paraschiva, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara !am si eu o întrebare;daca soțul meu e unicul mostenitor ... Marcu  Paraschiva Marcu Paraschiva Buna seara !Am si eu o întrebare;Daca soțul meu e unicul mostenitor dupa unchiul lui decedat ,persoana care la întreținut are testament sau donatie si ea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si altele standan54 standan54 Buna ziua, Am urmatoarea problema: socrul a decedat,casa este pe numele soacrei, de asemenea mentionez ca toate contractele de utilitati sunt tot pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire MENGHINA MENGHINA Buna seara ! Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca in urmatoarea problema :un unchi de-al sotiei mele a decedat.De fapt sotia mea este nepoata sotiei ... (vezi toată discuția)