avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Important!Buna ziua!As avea o intrebare,pe 1 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Important!Buna ziua!As avea o intrebare,pe 1 septembrie deplasanduma pe ...

Buna ziua!As avea o intrebare,pe 1 septembrie deplasanduma pe un drum aglomerat si fiind o zi ploioasa .La o trecere de pietoni o doamna a sarit pe trecere,soferul din partea dreapta a mea a oprit brusc iar eu am pus frana dar fiind alunecos pe jos am ajuns pe trecere si am atins cu masina umbrela doamnei.Greseala mea a fost ca am plecat de la locul accidentului fara sa anunt politics si doamna la scurt timp a sunat la politie,spunand ca am calcat-o pe picior.La spital mi sa spus ca nu are nimic si doar ca este in stare de ebrietate .A trecut o luna jumatate si doamna a facut plangere inpotriva mea.Ce consecinte voi avea? Va trebui sa platesc daune sau trebuie sa fiu luata la puscarie?
Sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, probabil se va dispune clasarea, persoana vatamata neavand peste 90 de zile de ingrijiri medicale, sub aspectul savarsirii infractiunii de parasirea locului accidentului, se vor face cercetarii si in final se va dispune o solutie. Este important daca persoana vatamata are zile de ingrijiri medicale trecute in CML.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Daca nu sunteti recidivist nu ajungeti la puscarie.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime Virgiltaxi Virgiltaxi am avut un accident cu 2 victime pe trecerea de pietoni .Ma deplasam pe banda 1 nu am vazut cand a oprit banda 3 pe banda 2 era un audi care a oprit brusc si ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu o victima+parasirea locului accidentului. Mariaaanastasia Mariaaanastasia Buna seara! Pe data de 17 decembrie am fost la un pas sa accidentez o doamna ( extrem de grabita) pe trecerea de pietoni. M am uitat in oglinda dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Lovit pe trecerea de pietoni. pot cere daune materiale? Ovidiu998 Ovidiu998 Buna ziua, Am 19 ani, baiat, veneam de la facultate si am fost calcat pe trecerea de pietoni, frana de 19m, viteza peste limita legala, daca nu saream inainte ... (vezi toată discuția)