avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

intr un proces penal in urma caruia se obtin daune morale daca veniturile sunt salarii minime cum se procedeaza ???????
cum ma obliga legea sa i achit daunele?????????
mentionez ca am apartament proprietate personala si masina DACIA.
ma obliga legea sa mi vand apartamentul sai dau banii partii vatamate sau mi se fixeaza o suma pe luna??????????
va rog sa mi dati un raspuns.
Daca se face dovada ca veniturile sunt mici si afecteaza subzistenta inculpatului si a familiei acestuia, se poate cere si admite in instanta esalonarea acestor daune intr-un termen rezonabil...problema executarii silite pe casa sau masina se pune doar in cazul unei rele-vointe din partea celui vinovat de vatamarea respectiva, in masura in care instanta stabileste un termen pentru achitarea integrala a prejudiciului si acesta nu este respectat!
multumesc pt. raspuns m am mai linistit.
mai am o intrebare
pt. vatamare corporala- problema o bataie intre 2 vecini la care unul zice ca i sa spart nasul (inca nu sa demonstrat acest lucru )se da inchisoare cu executare?????????
exista sansa si a unei amenzi penale????///
va multumesc.
ce poate pati un avocat pe care il platesti sa ti fie aparator si el sa depuna actele (mai exact certificat medico legal ) mai tarziu cu o zi .
din aceasta cauza invinuit estre scos de sub urmarirea penala.
CE SA FAC????????
Pentru vatamare corporala se da in cele mai multe cazuri o pedeapsa cu suspendare sau o amenda penala...in ce priveste avocatul, e mai complicat - oricum se poate face apel daca se mai incadreaza in termen!
apel se putea face atunci cand era dosarul la politie in urmarirea penala probabil
acu deja e la judecatorie si noi am aflat atunci cand ne a venit citatia pentru judecatorie
am schimbat avocatul si cand s a uitat in dosar ,,surpriza,,
asa am aflat ca a intarziat cu depunerea cm la dosar.
in judecata se tine cont de acest aspect ? ca sa notat acest lucru de catre judecator

Alte discuții în legătură

Accident rutier-probleme asigurator astra florin_leu florin_leu Buna ziua,In data de 22.06.2010 am fost implicat intr-un accident rutier din vina unui sofer care nu mi-a acordat prioritate, a accelerat crezand ca are timp ... (vezi toată discuția)
Sfaturi-loviri si alte violenete-daune elena_yoz88 elena_yoz88 buna ziua!!!cunosc urmatoarea situatie:un prieten de al meu si a parcat masina in fata blocului....un vecin a venit si i a blokt masina pretinzand k e locul ... (vezi toată discuția)
Accident auto vvaassiillee vvaassiillee Am fost gasit vinovat de producerea unui accident auto.(depasire neregulamentara)Victima are certificat medico-legal pe 19 zile.Nu a depus plangere la politie ... (vezi toată discuția)