intr un proces penal in urma caruia se obtin daune morale daca veniturile sunt salarii minime cum se procedeaza ???????
cum ma obliga legea sa i achit daunele?????????
mentionez ca am apartament proprietate personala si masina DACIA.
ma obliga legea sa mi vand apartamentul sai dau banii partii vatamate sau mi se fixeaza o suma pe luna??????????
va rog sa mi dati un raspuns.
Daca se face dovada ca veniturile sunt mici si afecteaza subzistenta inculpatului si a familiei acestuia, se poate cere si admite in instanta esalonarea acestor daune intr-un termen rezonabil...problema executarii silite pe casa sau masina se pune doar in cazul unei rele-vointe din partea celui vinovat de vatamarea respectiva, in masura in care instanta stabileste un termen pentru achitarea integrala a prejudiciului si acesta nu este respectat!
multumesc pt. raspuns m am mai linistit.
mai am o intrebare
pt. vatamare corporala- problema o bataie intre 2 vecini la care unul zice ca i sa spart nasul (inca nu sa demonstrat acest lucru )se da inchisoare cu executare?????????
exista sansa si a unei amenzi penale????///
va multumesc.
ce poate pati un avocat pe care il platesti sa ti fie aparator si el sa depuna actele (mai exact certificat medico legal ) mai tarziu cu o zi .
din aceasta cauza invinuit estre scos de sub urmarirea penala.
CE SA FAC????????
Pentru vatamare corporala se da in cele mai multe cazuri o pedeapsa cu suspendare sau o amenda penala...in ce priveste avocatul, e mai complicat - oricum se poate face apel daca se mai incadreaza in termen!
apel se putea face atunci cand era dosarul la politie in urmarirea penala probabil
acu deja e la judecatorie si noi am aflat atunci cand ne a venit citatia pentru judecatorie
am schimbat avocatul si cand s a uitat in dosar ,,surpriza,,
asa am aflat ca a intarziat cu depunerea cm la dosar.
in judecata se tine cont de acest aspect ? ca sa notat acest lucru de catre judecator
Accident auto
vvaassiillee
Am fost gasit vinovat de producerea unui accident auto.(depasire neregulamentara)Victima are certificat medico-legal pe 19 zile.Nu a depus plangere la politie ... (vezi toată discuția)