avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzuri pe listele de plata la intretinere Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzuri pe listele de plata la intretinere Buna ziua, am niste ...

Abuzuri pe listele de plata la intretinere

Buna ziua, am niste probleme cu presedintele de la bloc si vreau sa va cer parerea. Pe LP pe luna iunie mi-a pus 231 lei fond de rulment. Eu nu m-am grabit sa plătesc pt ca n-am mai auzit să se pună fondul de rulment pe lista de plata. Pe luna iulie mi-a pus aceeasi suma de 231 lei ca restanta fond de reparații! Din cultura mea generala asta e fals in documente financiar-contabile si deci o infractiune. Bineințeles ca eu am platit doar intretinerea fara aceste restante, intrucat nu am nicio restanta la fondul de reparatii!

Pt ca nu ii convine ca nu platesc toate magariile pe care mi le pune el pe LP, a inceput sa-mi restituie banii si sa-mi puna restante la intretinere si la fondul de reparatii! (menționez ca plătesc intretinerea în contul asociatiei de pe telefon). Are voie sa faca asa ceva? Orice factura poate fi platita integral sau partial. Ceea ce face el mi se pare ca e o forma de santaj si hartuire. Incearca sa ma constranga sa platesc o suma de bani care nici nu mai conteaza daca e reala sau falsa, conteaza fapta lui care nu e in regula! Poate sa puna in continuare acele restante la ce fond vrea el, dar de ce imi pune si la intretinere restante daca eu o platesc?

Platile mele care apar pe extrasul de cont sunt dovada ca eu plătesc. Faptul ca el restituie banii e afacerea lui, nu ma priveste pe mine, probabil are probleme psihice! Într-un fel mie îmi convine ca am intretinerea gratis, dar dacă vreau sa vând apartamentul ce fac cu restantele alea?! Ați mai pomenit așa ceva? Nu m-aș mira să mă dea și în judecată ca nu plătesc intretinerea, la cât e de comunist!
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
edwin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:17, 1 Noiembrie 2021
Luati legatura cu presedintele asociatiei. In scris.
Nu are voie sa restituie niciun ban, doar ca putea sa ii treaca la datoriile mai vechi, adica aferent acelei restante la fondul de reparatii.
Presupun ca a gresit cand a trecut suma la fd rulment si suma reprezinta fond de reparatii. La celelalte aparatamente cum era trecut?
Din cultura mea generala asta e fals in documente financiar-contabile si deci o infractiune.

Unde vedeti dv infractiunea in conditiile in care suma pretinsa intra in contul apartamentului unde locuiti pe fisa de gestiune individuala?
sa-mi puna restante la intretinere si la fondul de reparatii!

Care sunt restantele care vi le pune la intretinere si la fondul d ereparatii?
Pentru cultura dv generala daca o suma nu se achita in termenul stabilit,acesteia i se pot aplica penalitati....
Orice factura poate fi platita integral sau partial.

In cazul asociatiei de proprietari NU este vorrba despre factura
Suplimentar,ar trebui sa cunoasteti ca exista dispozitii speciale prevazute de codul de procedura fiscala,,ordinul nr 1613/2018 decizia 838 17/2020 care impun ordinea de plata a sumelor cu titlu de restanta,respectiv in ordinea vechimii,se achita cele mai vechi suma de baza plus penalitatile aferente
Fiti sigur ca exista temei legal pentru sumele pretinse
Aspectul ca dv achitati numai ce doriti genereaza reactia de refuz care favorizeaza acumularea unei sume cu titlu de restanta care atrage penalitati
Dv va incapatanati sa nu achitati,asociatia sa nu primeasca plata partiala si in final dv vi se aplica penalitati pentru a caror recuperare -la situatia de litigiu care exista intre dv si asociatie garantat se va ajunge in instanta cu tot tacamul-instituire privilegiu imobiliar...
Iar daca dv intentionati sa tranzactionati dreptul de propriette asupra bunului imobil,in situatia existentei debitului-asociatioa va refuiza eliberarea adeverintei situatie in care dv sunteti unicul care poate dispune masura necesara solutionarii disputei....
Dar de ce pe tonul asta, nervoasa? sa nu faceti riduri e pecat!
Lucrurile nu stau chiar asa!
foarte tendentioasa interventia. De aici rezulta ca dumneavoastra aveti dreptate 100%. Asa ceva nu e posibil in viata reala. Spuneti ca presedintele are probleme psihice! Nu se face asa ceva!...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Penalitati, ajutor katy76 katy76 Din cauza unor probleme financiare am ajuns sa am o datorie destul de mare la intretinere. Cea mai mare parte a acestor datorii sunt penalitatile. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani amy0001 amy0001 Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de ... (vezi toată discuția)