Am dobandit prin donatie in 2017 ,de la mama mea o casa ,mostenita de mama mea de la un unchi decedat casa cumparata in anii 1930 ,cu sarcina platii unei sulte in favoarea unei persoane prin care unchiul mamei a cumparat casa in 1930. Precizez ca pot achita sulta(simbolica de 1500 ron ), insa prin investigatiile noastre persoana careia trebuie achitata sulta din 1930 nu mai este de gasit in nici o arhiva si nici nu cunoastem daca are mostenitori carora sa le achit sulta. cum o pot radia din CF?
Prin procedura ofertei reale urmate de consemnatiune. Mergeti la un executor judecatoresc, achitati sulta catre acesta. Ulterior executorul depune suma la Cec la dispozitia persoanei indicate iar ulterior emite o notificare prin care informeaza persoana respectiva sau eventualii succesori (trebuie sa indicati o adresa de domiciliu, banuiesc) cum ca exista suma respectiva intr-un anumit cont. Apoi executorul emite un proces verbal care atesta efectuarea operatiunii, pe baza caruia veti pute radia sulta din cartea funciara a imobilului.