avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Probleme cazier fiscal administrator firma faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Probleme cazier fiscal administrator firma faliment

Buna ziua. Am fost asociat unic si administrator al unei societati comerciale care a intrat in faliment. La momentul deschiderii procedurii de insolventa generala ,ANAF a inregistrat in cazierul fiscal al administratorului inscrierea datoriei catre finante a societatii.Apoi a notat datoria si la cartea funciare a imobilului pe care il detin impreuna cu sotul meu. Inainte de inchiderea procedurii de faliment a societatii a existat un proces distinct prin care s-a cerut antrenarea raspunderii administratorului pe care l-am castigat si la fond si la apel.Deci a fost inchisa procedura de faliment a societatii fara antrenarea raspunderii administratorului. Intrebarea mea pentru care solicit ajutor este daca pot solicita in instanta radierea din cazierul fiscal personal al acestei datorii si implicit radierea de la cartea funciara a imobilului. Conform codului fiscal, la finante aceasta radiere se face numai dupa achitarea sumei inscrise. Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
silvimina, utilizator
Cel mai recent răspuns: silvimina , utilizator 07:58, 7 Decembrie 2021
Se inscriu in cazierul fiscal fapte in situatia descrisa de dumneavoastra doar daca a fost admisa cererea de obligare a dumneavoastra la acoperirea pasivului societatii.

Ce ati scris imi pare abuziv si nu inteleg cum a emis ANAF asa ceva si cum a inscris OCPI in cartea funciara asa ceva.

E de vazut daca nu cumva fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu.

Va recomand sa discutati cu un avocat. Domeniile sunt fiscalitate, real estate si penal. Nu tine de insolventa.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Va multumesc. Voi lua legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la anaf notafraiddd notafraiddd Datorie la ANAF Buna, in 2008 am infintat o firma impreuna cu sotul meu si inca un asociat. Toti aveam functia de administrator. Eu si sotul meu nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Datorie anaf - firma insolventa / cazier fiscal ecquestion ecquestion Buna ziua, Va scriu pentru a primi unele clarificari legate de o situatie de care m-am lovit la scoaterea cazierului fiscal necesar angajarii. In anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Faliment ... AndreiLRX AndreiLRX Buna , am o S.C care a adunat niste datori la finante in anul 2008 datori rezultate din facturarea unor materiale catre o societata care la cateva zile dupa ... (vezi toată discuția)