avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stima! Doresc achiziționarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stima! Doresc achiziționarea ...

Stima! Va rog frumos o lămurire asupra unui aspect. Doresc achiziționarea unui imobil la care vânzătorul dorește prețul tranzacției in euro depuși in contul personal la banca. Daca dispun de suma 23000 cash pot depune direct in contul vânzătorului?
Cel mai recent răspuns: ghita_23 , utilizator 12:57, 1 Noiembrie 2021
Vă mulțumesc frumos pentru amabilitate!
Ba fix organ de control e banca (ca si notarii publici de altfel) conform Legii 129/2019 si a diverselor ordine emise de presedintele ONPCSB. Practica este ca pentru sumele care se depun in conturi (proprii sau ale unor terti) care depasesc 10.000 euro sa se solicite si acte doveditoare ale provenientei. Pentru sumele sub 10.000 de euro se solicita doar declaratia depunatorului cu privire la originea banilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ii duce adeverinta de venituri.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se solicita nici o dovada, este o declaratie pe care trebuie sa o completezi si atat.
Cand depuneti banii, completeti la provenienta - salariu. Nu o sa va ceara nimeni bonurile de la casele de schmb de acum 5 ani de cand strangeti banii.
Bafta!
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
UngureanuSilviu, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai sigur, este să vorbiți cu vânzătorul, întrebați unde are cont în bancă, vă faceți un cont și dumneavoastră, după care începeți să depuneți câte o sumă mică, sub 10.000 de euro, după care faceți actele de vânzare cumpărare, iar bani îi virați în contul vânzătorului la bancă, cel mai simplu, fără nici o declarație. De ce zic asta? pentru că spre, exemplu sunt bănci care cer comision, și păcat să pierdeți bani aceea, dacă conturile sunt la aceeași banca, posibil comisioanele să fie mai mici, sau poate deloc.
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
ghita_23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca! ClydeS ClydeS Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta : Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata . Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)
Salutare. este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta ... iMozzie iMozzie Salutare. Este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta pentru a dovedi provenienta banilor pe care vrei sa ii depui in cont? Vreau sa depun suma de ... (vezi toată discuția)
Am economisit. inginerautocad inginerautocad Toata viata am economisit si acum am in casa vreo 70.000 euro cash. Intreb : sunt obligat sa JUSTIFIC acum sau in viitor provenienta lor ?....... si cum ... (vezi toată discuția)