avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutare separat după împăcare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutare separat după împăcare

Divorț notarial, 2018, domiciliul copiilor la mamă, în prezent au 8 și 10 ani și am încercat o împăcare cu tatăl copiilor, din păcate nu ne înțelegem. Locuim în casa lui, unde am și schimbat buletinul. Doresc să mă mut cu chirie.
1. Ținând cont că este posibil să existe probleme atunci când voi anunța că mă mut (să producă scandal, discuții, să rețină bunuri ale copiilor -calculator, jucării, etc.), cum pot proceda cât mai corect, încât să îmi iau ce e al meu din casă, să plec cu demnitate (nu vreau să scot câte o pungă de rafie pe zi cu câte ceva), și să nu am discuții după ce mă mut că i-am luat nu știu ce din casă?
2. Cum mă influențează legal faptul că am cartea de identitate făcută aici, pe adresa fostului soț? dpdv copii, domiciliu, mutare cu chirie.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:33, 27 Octombrie 2021
Nu influențează cu nimic faptul că aveti domiciliul la adresa respectiva,sunteti divortati pleacati cand vreti si unde vreți.Nu precizati amănunte despre domiciliul minorilor dacă este stabilit la domiciliul dvs cu atât mai mult nu sunt probleme.In caz de scandal chemați 112 și solicitați ordin de protectie dacă va amenința,agresează etc.Politia nu poate interveni în dispute privind împărțirea bunurilor dacă le păstrează va trebui să discutați cu un av ce optiuni aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în divorț, iar soțul nu îmi dă voie să iau hainele și jucăriile copiilor la domiciliul meu pentru că ar fi bun comun. este adevărat? elisa emilia elisa emilia Bună ziua Sunt în divort cu soțul și el zice ca jucăriile și hainele fetelor, nu le pot lua la domiciliul meu, (unde mai stau cu fetele uneori) deoarece ... (vezi toată discuția)
Custodie minori ContSters489599 ContSters489599 Bună ziua! Eu și soțul meu vrem sa divorțăm prin notar, de comun acord. In urma căsniciei au rezultat doi minori ,care în prezent au sub 10 ani. De 2 ... (vezi toată discuția)
Cumnat irakian leinad86 leinad86 buna ziua! am o problema grava cu cumnatul meu care este irakian.locuim in aceeasi casa si face mereu scandal.este casatort cu sora mea de aproximativ 3 ani.am ... (vezi toată discuția)