avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face ceva legal fără înștiințare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face ceva legal fără înștiințare celailate parti prezente în contract

Dacă părinții au un apartament dobândit în timpul căsătoriei( in cote egale) dar au și copii tot în timpul căsătoriei (deja majori), poate unul din părinți să cedeze/doneze partea lui surorii lui excluzând copiii fără înștiințare celuilalt părinte (proprietar) sau nu se poate lua nicio hotărâre decât doar cu informarea și a celeilalte părți prezente în contract?

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:39, 28 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca e cumparat in devalmasie, nu pe cote parti, e prezumat ca au cote egale, dar nu sunte determinate si atunci nu poate vinde unul fara celalalt, trebuie facut partaj in prealabil
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.sunt in divort de comun acord cu sotul.locuim intr=un ... vladutileana@yahoo.com vladutileana@yahoo.com Buna ziua.Sunt in divort de comun acord cu sotul.Locuim intr=un apartament pe care eu l=am primit de la parintii mei care nu mai sunt in viata ,dar cu contract ... (vezi toată discuția)
Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Soția mea vrea să-i doneze unuia dintre cei doi copii ai noștri partea ei de apartament, se poate? miro56ro miro56ro Eu cu sotia mea avem un apartament. Avem 2 copii. Unul sta cu noi iar sotia vrea sa i doneze partea ei din apartament, se poate? (vezi toată discuția)