avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Fiul meu împlinește 18 ani luna viitoare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Fiul meu împlinește 18 ani luna viitoare pe data ...

Bună ziua!
Fiul meu împlinește 18 ani luna viitoare pe data de 17!(fiind în clasa a 12 a).
Când ar trebui sa depunem actele la tribunal pt continuarea pensiei alimentare? Și ce acte trebuie sa depunem?
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 09:40, 29 Octombrie 2021
Dacă în hotărâre se precizează că pensia se plătește și în cazul continuării studiilor, nu trebuie să faceți nici un demers la judecătorie. Pensia se plătește și voluntar, astfel că vă sfătuiesc să cereți plata benevolă a pensiei, iar în caz de refuz să formulați o acțiune la instanță.
În hotărâre scrie pana la 18 ani ! Tatăl dealtfel este rău platnic,are și dosar la executor pt restante pensie și de doua luni plangere la politie deoarece de 9 luni nu a mai achitat deloc pensie.
Demersul trebuie făcut la tribunal, insa nu știu exact când trebuie în cursul lunii următoare.
Va mulțumesc mult pt răspuns!
Trebuie formulată o cerere la Judecătoria de la domiciliul copilului, iar pensia va fi plătită de la data cererii dacă cereți asta.
Va mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este indrept sa solicite adeverinta de venit Adel3pitic Adel3pitic Fiul meu primeste o pensie alimentara din 2009.In curand va implini 18 ani si va fi in clasa a XI-a.Stiu ca va trebui sa depuna o cerere de prelungire a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei de intretinere dupa majorat. Seve2020 Seve2020 Buna ziua. Sunt divortata, fiul meu este in custodia mea si implineste in luna mai 18 ani. El isi continua studiile in Germania, unde si locuim, motiv pentru ... (vezi toată discuția)