avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere pana la 18 ani (clasa a 11-a)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere pana la 18 ani (clasa a 11-a)

Hotararea judecatoreasca spune ca paratul trebuie sa ii plateasca reclamantului pensia de intretinere pana la majorat sau pana la noi dispozitii ale instantei.
Problema este ca reclamantul va implini 18 ani in clasa a 11-a. Am facut apel ca ar trebui sa i se dea pana la terminarea studiilor si a fost respins.
Ce pot sa fac pentru ca fiul meu sa nu trebuiasca sa isi ocupe timpul cand implineste 18 ani cu mersul la tribunal pentru a cere sa i se dea pensia macar pana in clasa a 12-a in loc sa invete pentru bacalaureat si admitere la facultate? El vrea categoric sa dea si la facultate si este cel mai bun din clasa.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:52, 20 Noiembrie 2024
După împlinirea vârstei de 18 ani fiul dvs major va trebui sa solicite achitărea pensiei făcând dovada continuarii studiilor .Nu este nevoie sa piardă timp e suficient sa angajeze av sau dacs nu va permiteți sa formuleze cererea și sa solicite judecarea în lipsa..
Iar cand o sa intre la facultate la fel? Alta cerere, alt dosar?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

După împlinirea vârstei de 18 ani fiul dvs major va trebui sa solicite achitărea pensiei făcând dovada continuarii studiilor .Nu este nevoie sa piardă timp e suficient sa angajeze av sau dacs nu va permiteți sa formuleze cererea și sa solicite judecarea în lipsa..

Buna ziua,

De la implinirea varstei de 18 ani, majorul sta in judecata, acesta are calitate procesuala activa.

Pensia de intretinere este datorata pana la implinirea varstei de 26 de ani, cata vreme este mentinuta starea de nevoie.

Starea de nevoie rezulta din faptul ca reclamantul nu realizeaza venituri.

Pensia de intretinere este datorata pentru a fi sustinut demersul educational.

Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară dupa 18 ani AlexiaBianca AlexiaBianca Bună ziua! Solicit dreptul la pensie alimentară peste 18 ani cu mențiunea că se continuă studiile (clasa a 12-a și facultate).Doresc să aflu cum aș ... (vezi toată discuția)