avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... aplicare viza somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

aplicare viza somaj

buna ziua!
mi se parea normal ca legislatia sa prevada in legatura cu aplicarea vizei de somaj : "in caz de neprezentare se va aplica suspendarea indemnizatiei de somaj imediat la 3 zile de la data de programare"...dar din pacate nu este specificat asa ceva, ca si cum somerii sunt niste oameni care nu au si alte activitati personale importante.
Bun! In ce situatie sunt eu: sunt programata in data de 22 pentru aplicare viza - prima viza! In zilele de 20,21,22,23 sunt NEVOITA sa plec din localitate. Ce solutie aleg astfel incat sa nu ajung la suspendare:
- merg la AJOFM si solicit aplicare viza in avans?
- merg la AJOFM si anunt ca intarzii pana in data de 25 (23 si 24 fiind zile nelucratoare) ?
Ce motivatie ar sta in picioare pentru ei (interviu in alta localitate pentru ocupare post - de ex.) caci e sigur ca motivatia mea, chiar daca e importanta pentru mine, nu va fi si pentru ei?
astept raspunsul dumneavoastra. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 11 Ianuarie 2010
1. Una din conditiile legale de a primi indemnizatia de somaj este ca somerul in cauza sa se prezinte cu carnetul de somer la vizat in zilele stabilite de AJOFM.
2. Mergeti la AJOFM si spuneti ca plecati din localitate cateva zile, in cautarea unui loc de munca, si ca veti intarzia o zi-doua. Vei gasi intelegere, sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza somaj ManolacheVasile ManolacheVasile am intarziat 3 zile la viza ce se intampla maine ajung sigur la ei se poate intampla ceva pt cele 3 zile de intarziere????:( (vezi toată discuția)
Intreruperea ajutorului de somaj Marya STANCU Marya STANCU Buna ziua si la multi ani tuturor utilizatorilor! problema mea este urmatoarea:suntsomera incepind cu 23.12.2008,prima viza trebuie sa fie pe 26.01.2009.,iar ... (vezi toată discuția)
Somaj dm_daniela dm_daniela Buna dimineata! Am o intrebare referitoare la somaj. Am fost pentru prima viza la somaj, iar a 2a este pe data de 2 sept. dar eu s-ar putea sa fiu plecata cu ... (vezi toată discuția)