avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAViZ...de la comunicarea verbala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAViZ...de la comunicarea verbala

saptamana trecuta m-au instiintat verbal ca postul pe care lucrez se va desfiinta din cauza restrangerii activitatii a departamentului in care lucrez.
astazi (la o saptamana dupa) am primit notificarea de preaviz de 20 zile incepand cu data de la care am fost instiintata verbal. nu era normal ca data de incepere a pravizului sa fie cea de la notificarea scrisa?

as mai vrea sa va rog sa imi spuneti care sunt drepturile legale pe care le am in acest caz( salarial vorbind) si daca pot solicita salatiu compensator?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 14:29, 11 Ianuarie 2010
Buna ziua,
in mod normal trebuia sa lauti la cunostinta un referat, in care se explica despre ce este vorba, apoi, se putea incepe preavizul, din ziua imediat urmatoare. Deci, daca s-ar face anuntul-referatul cu data de 01.01.2010, cu data de 02.01.2010 ar putea incepe dpreavizul de 20 zile lucratoare.
In perioada preavizului, puteti fi prezenta doar 4 ore la serviciu, legea permitand-va 4 ore sa va acautati de lucru. Veti fi platita ca si pana acum, normal. Atentie. concediul de odihna, de boala, suspenda preavizul.
Salariul compensatoriu trebuie sa il primiti, nu neaparat sa il solicitati. Daca e vorba de unul sau mai multe salarii compensatorii, depinde de contractul colectiv pe care l-ati incheiat la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere fara motiv AlexM101 AlexM101 Directorul companiei la care lucrez mi-a comunicat verbal ca doreste incetarea relatiei de colaborare cu mine (exista CIM) fara a avea o motivare in care sa mi ... (vezi toată discuția)
Departamentul se relocheaza in alta tara Hetzen Hetzen Salut, Departamentul din compania unde lucrez se relocheaza in alta tara (am fost informati verbal in urma cu 3 luni), mi s-a propus un al post in cadrul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - salariu compensator grecu_iulia grecu_iulia Am fost instiintata de curand ca urmeaza a-mi fi desfiintat postul si mi s-a comunicat verbal preavizul de 20 zile. Rascolind pe net despre drepturile ... (vezi toată discuția)