avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract munca

Incetare contract munca

Buna ziua!
Sunt angajatul unei societati de plasare forta de munca (soferi) in comunitate. In baza contractului de munca temporara sunt pus la dispozitia unui Utilizator. In contract este precizat ca atat demisia, cat si concedierea trebuiesc insotite de perioada de preaviz de 20 de zile.
Utilizatorul a tot renuntat la salariati din diverse motive, de pe o zi pe alta, inmanandu le spre semnat foi de demisie.

Intrebarea mea este, daca in aceasta situatie, cand salariatul detasat pe teritoriul unei tari straine, poate fi pur si simplu dat afara fara a beneficia de perioada de preaviz? Exista posibilitatea ca angajatorul, respectiv firma de recrutare sa ti ofere o alta detasare catre un alt Utilizator, dar tu ca angajat sa refuzi. In acest caz mai beneficiezi de periada de preaviz???

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:11, 1 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
In situatia in care Utilizatorul renunta la angajatul temporar pus la dispozitia lui de catre agentul de munca temporara, contractul de munca temporara va inceta in conditiile contractului de punere la dispozitie incheiat intre utilizator si agentul de munca temporara (art 95 alin 4 CM).
Practic daca Utilizatorul nu mai are nevoie de serviciile dvs acesta trimite o notificare catre agentul de munca temporara (angajatorul dvs) care va poate inceta contractul chiar si fara preaviz. Conditiile de incetare sunt prevazute in contractul de punere la dispozitie incheiat intre cele doua firme, contract la care dvs nu aveti acces intrucat nu sunteti parte in contract.
Despre contractul de munca temporara [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca RuxandraLarisa RuxandraLarisa Lucrez la o firma la care \"detasam\" soferi la diverse firme ( contract de munca temporara). De multe ori, se intampla ca angajatii sa plece in concediu si ... (vezi toată discuția)
Contract temporar. michael11 michael11 Buna seara.am si eu cateva nelamuriri in legatura cu un contract de munca temporara.Deci,am incheiat la sfarsitul lunii septembrie un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Incetare articol 95 alin 4 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Vreau sa incetez contractul de munca temporara al unui angajat cu articolul 95 alin 4 deoarece a cauzat daune. De asemenea, nu a mai lucrat din data de 02.12. ... (vezi toată discuția)