avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Dacă după decesul tatălui, copiii au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Dacă după decesul tatălui, copiii au renunțat ...

Bună ziua. Dacă după decesul tatălui, copiii au renunțat la moștenire în favoarea mamei, la decesul mamei copiii pierd dreptul la moștenire pe bucata la care au renunțat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 2 Noiembrie 2021
Renunțarea la succesiunea tatălui privește absolut toate bunurile care au aparținut acestuia
nu, daca tot ce a avut tata, a intrat in proprietatea mamei, can moate mama, tot ce are ea ( inclusiv ce e mostenit dupa sot), veti mosteni dvs copiii, in mos egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Succesiune/renuntare/partaj succesoral/donatie 010101 010101 Tatăl meu a decedat în aprilie 2020, mama mea, cu sora mea si cu mine vrem sa facem succesiunea. Ideea e ca sunt mai multe terenuri de împărțit, o ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)